<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Софийският г...

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни (РЕПОРТАЖ)

28 Септември 2023
0 34852

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни в Пловдив. Репортерът ни Виктория Симеонова се срещна със Светослав Цанков – брат на председателя на общинския съвет на община Родопи Георги Цанков и собственик на няколко от фирмите в склада. Уви, той не откликна на поканата ѝ да ѝ покаже как се съхраняват стоките с мотив, че за това се грижи брат му. Неговата работа била по-логистична. Иначе е убеден, че се спазват всички стандарти и изисквания и няма нарушения. Няма и никакво отношение към позицията на Георги Цанков това, че печели толкова обществени поръчки.

Първите ни опити да се свържем със самия Георги Цанков удариха на камък. Два дни по-късно получихме от него писмена позиция. Ето я и нея:

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни (РЕПОРТАЖ)

Държим да отбележим, че подставеното ни лице в складовете е работило достатъчно дълго там, за да има представа за процесите и не е получавало възнаграждение за съдействието, което ни оказа – просто прецени, че не може да търпи случващото се да продължава.

Сигнал по случая в институциите може и да има от преди година, но скритите камери, които ви показахме, са от това лято – оттогава е и сигналът до нас от “Господарите” за притесненията на родителите:

С години деца получават храна със съмнително качество от фирма на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Няма как отговорността за всички храни с изтекли срокове, които заснехме в склада, да се носи само от “безотговорни служители”. И все пак, припомнете си въпросните скрити камери и си направете изводите сами, скъпи приятели:

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни (РЕПОРТАЖ)

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

В отговора няма нито дума за изтеклите срокове, за стъпването върху голи меса, размразявани многократно, нито изобщо за начина на съхранение на продуктите. Не виждаме и коментар за връзките с президентския съветник Николай Копринков, които открои друг бизнесмен отново пред нашата камера:

Бизнесмен разкри как държавата се опитва да отнеме бизнеса му, за да го даде на “свои” фирми (РЕПОРТАЖ)

Дори не е за коментар обещанието за съдействие от страна на господин Цанков. Все пак с отговора си той показва, че няма желание да отговаря на въпроси.

Вече започнаха проверките на РЗИ, БАБХ и Прокуратурата по случая – внимателно ще проследим как ще протекат те! Обещаваме да чуем и техните позиции, когато има резултати!

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Славей

    15 Ноември 2023

    Новини има ли по случая? Три деца от ДГ "Славей" в Пловдив са приети снощи в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ "Свети Георги" с хранително натравяне, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Покажи всички Скрий

Реакции