<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200418" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България: Дър...

Депутатите приеха изменения в механизма за разследване на главния прокурор

28 Септември 2023
0 159

Депутатите приеха изменения в механизма за разследване на главния прокурор, предаде БТА. Той ще важи вече и за заместниците му. Това стана, след като депутатите изрично записаха това в Закона за съдебната власт, чиито изменения бяха гласувани от парламента на второ четене.

Депутатите приеха изменения в механизма за разследване на главния прокурор

Тектовете на закона бяха приети в началото на юли, а това вече е третата им поправка. Повод за тях стана становището на прокуроската колегия, че няма изрична разпоредба, указваща, че избраният ад хок магистрат да проверява сигнали срещу главния прокурор, може да прави това и за неговите заместници.

Пеевски намекна, че механизмът за разследване на главния прокурор ще се задейства за Сарафов

По механизма има избран съдия, но досега тя не можеше да бъде назначена. Ад хок прокурорът ще трябва да провери сигнал срещу Борислав Сарафов, подаден, докато е бил заместник на Иван Гешев.

Отхвърлена беше идеята да се разделят националното следствие и прокуратурата. Тоест ще има единна система за всички случаи за разпределение на дела в съдебната система.

Депутатите приеха изменения вмеханизма за разследване на главния прокурор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции