<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите и...

Голямото пренареждане на пренаредените жълти павета започва сега… за n-ти път

28 Септември 2023
0 660

Голямото пренареждане на пренаредените жълти павета започва сега… за n-ти път. От Столична община съобщиха, че е завършило т.нар. “първо пренареждане” на паветата на площад “Народно събрание”.

“Очаква се” до края на седмицата движението на автомобили да бъде възстановено.

“В момента се полага новата маркировка, приключва работата по активните ленти за движение на бул. “Цар Освободител”. Това заяви след проверка зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов.

Кръстовището пред сградата на БАН (на бул. “Цар Освободител” и ул. “15 ноември”) обаче не беше ремонтирано нито миналата година, нито сега. Тази зона на площада е оставена отворена за автомобилното движение, за да се завива към площад “Александър Невски”.

“Кръстовището пред сградата на БАН, което е отворено за движение, не е част от обхвата на проекта. Работи се по отделни участъци в зоната на кръстовището, по които има неравности”, уточнява Джоргов.

Голямото пренареждане на пренаредените жълти павета започва сега&#8230; за n-ти път

Той посочи миналата година именно това кръстовище като главен виновник за разкривяването на паветата след ремонта.

“По всяка вероятност широките фуги на още непренаредените павета на кръстовището позволяват леко преместване на паветата и така са отворили фугите тук, където автомобилите спират”, заяви Джоргов миналата есен.

Старата песен на нов глас: Пак ще пренареждат жълтите павета

Той обясни, че строителните дейности по площад “Народно събрание” се извършват на етапи и това кръстовище било предвидено за втори етап, който щял да започне през пролетта на 2023 г. 

“Проектът е същият, но е друг етап от него”, заяви той.

Сега пък Джоргов твърди, че кръстовището не е в обхвата на проекта.

Вече “второто пренареждане” на жълтите павета започна в началото на този август по нова технология. Тя включва поставяне на метални винкели през 10 м между паветата, които ще ги държат “в рамка”, за да не се разместват.

Припомняваме, че изпълнител е фирмата “Трейс груп холд”, с които нашият репортер Дани Йорданов не веднъж си е “имал приказка”.

Най-скорошният сблъсък е от април тази година, когато той представи пред инж. Николай Младенов от “Трейс” съмненията на софиянци, че отново някой е взел парите. Въпросът, който вълнува всички е “Пести ли се от ремонти?”. 

Основното твърдение на инж. Младенов беше, че “всичко е така по проект”.

Това разбира се е един от поредицата сблъсъци на “Господарите” с прословутия ремонт на ремонта на пренареждането на пренаредните павета. Сагата е по-дълга и заплетена и от сезоните на “Дързост и красота”, а останалите епизоди можете да видите тук:

“Господарите” в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

“Господарите” намират счупени плочки по проекта с кривите жълти павета (РЕПОРТАЖ)

Дани Йорданов от “Господарите” пита “Трейс” за кривите павета и счупените тротоари (РЕПОРТАЖ)

Голямото пренареждане на пренаредените жълти павета започва сега… за n-ти път

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции