<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146110" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Преди избори...

“Господарите” в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

30 Септември 2022
0 25409

“Господарите” в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета. В главната роля: репортерът ни Дани Йорданов.

Ремонтът на жълтите павета в столицата е една от най-болните теми през последните дни. Не стига ли, че в продължение на месеци центърът на града беше блокиран заради великото им пренареждане, а след края на ремонта резултатът дори не ни изненада – тотален кошмар, както обикновено. Разместените павета бързо привлякоха вниманието на Спаси София, на граждани и гости на града. От Столична община обвиниха организацията в манипулация, същото направиха и от ГЕРБ. Уви, действителността обаче не е на страната на институциите.

&#8220;Господарите&#8221; в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

Изпълнител на великия ремонт е “Трейс Груп Холд”. Компания, която според Стража само за последните години е получила 75 милиона лева от бюджета. Печели много обществени поръчки. А обикновено след всяко изпълнение следва ремонт на ремонта, на ремонта. Но вече сме си свикнали.

&#8220;Господарите&#8221; в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

Дни след ремонта пред парламента: Жълтите павета “проходиха” (видео)

Нашата проверка на място

Както обикновено, на място се натъкнахме на повече нередности, отколкото си представяхме, преди да се вгледаме в детайлите. Разместени, начупени, рязани и захвърлени павета красят площада пред Народното събрание. Самото лице на София и на България пред хиляди туристи и гости на града. А и пред нас самите.

Имахме и истински късмет – на място открихме представител на Столична община, както и на фирмата-изпълнител на уникалния ремонт. От Столична община напълно спокойно обясниха, че ремонтът още не е в гаранция и ще бъде ремонтиран. Естествено!

А от “Трейс” отказаха коментар. Само ги наблюдавахме как играят тетрис с паветата и се чудят как се реди това нещо, което вероятно и 5-годишно дете би наредило по-добре и дооста по-евтино. Все пак въпросният ремонт струва 16 милиона лева. Тепърва ще се разбере дали няма да има и доплащания за ремонтите му.

Ние продължаваме да следим темата, а вие продължавайте да ни сигнализирате за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

“Господарите” в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

Гледайте сблъсъка на “Господарите” със замесените в ремонта на жълтите павета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • VM

    07 Октомври 2022

    забележете, че тротоара вече е нареден и те тепърва мъдрят как да сложат частта за слепи, толкова не могат, че не могат да предвидят, че трябва да го направят от начало

Покажи всички Скрий

Реакции