<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201330" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Делото за изт...

Скок с 950 лева: Увеличиха заплатата на директора на приходната агенция

03 Октомври 2023
0 1413

Скок с 950 лева: Увеличиха заплатата на директора на приходната агенция. Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите ще получава заплата от 7000 лв. от 1 октомври, реши правителството във вторник. Това е първа промяна на основна месечна заплата за длъжността след 2021 г. До момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лв., пише Дневник.

При взимането на решението е отчетена спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор. Както и приносът на ръководителя на НАП за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от агенцията.

Скок с 950 лева: Увеличиха заплатата на директора на приходната агенция
Снимка: iStock

Общо за увеличаване на възнагражденията на служителите в приходната агенция и в Агенция “Митници” са предвидени 25 млн. лв. С решението се реализира цялостна политика по доходите в приходните агенции. Ще се подобри балансът в нивата на заплащането на служителите в двете институции. Това се казва в съобщението на правителствената информационна служба.

Взема се предвид, че агенциите предприемат все повече мерки за модернизация и адекватност на администрацията за изпълнение на заложените планове за приходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на служителите ще създаде условия за засилване на мотивацията за изпълнение на целите на приходните агенции, се посочва още в съобщението.

Румен Спецов: Получих покана да оглавя НАП

Скок с 950 лева: Увеличиха заплатата на директора на приходната агенция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции