<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201783" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мечтите за ол...

Болна жена приписа апартаментите си на лекари и година след това почина (видео)

06 Октомври 2023
0 378

Мистериозен случай повдига редица въпроси: болна жена приписа апартаментите си на лекари и година след това почина. За това научаваме от репортаж на NOVA по темата.

Началникът на клиниката по хирургия в „Александровска болница” доц. д-р Манол Соколов и дерматологът д-р Евгения Божикова са получили по един апартамент от вече покойната им пациентка д-р Лидия Чакърова. И твърдят, че тя им е дарила жилищата си в „Лозенец” и на „Лъвов мост”, защото са се грижили за нея.

От съмнително – по-съмнително

Чакърова умира на 1 септември тази година, без никой от роднините ѝ да бъде уведомен. Смъртта е констатирана от общопрактикуващия лекар д-р Иван Минков, с когото дерматоложката живее на семейни начала.

Два дни по-късно тялото на пенсионерката е кремирано в крематориума в Пловдив. Там декларация за съгласие от наследник не е задължителна.

Пенсионерка прехвърли имотите си на жители на „Факултета” и почина при неясни обстоятелства (видео)

Болна жена приписа апартаментите си на лекари и година след това почина (видео)

Д-р Божикова коментира случая така:

„Тя каза: „Искам да ви даря моя апартамент”. Първата ми реакция беше „Не! В никакъв случай! Такива неща за мен са тежест”. Повече от 6 месеца – може би 8-9, разсъждавах по въпроса. Всички мои близки и адвокатката ми ме посъветваха да приема, защото това е нейната воля. Казаха, че нямам право да отхвърлям волята на жената”.

Според рехабилитатора Галя Каменова обаче, за покойната жена не се полагали грижи.

„Нямаше място по тялото, по което да няма синина. Трябва да е търкаляно тялото, за да посинее отвсякъде. Просто беше страшно”, спомня си жената.

За контактите на възрастната жена с двамата лекари – д-р Евгения Божикова и доц. Манол Соколов, роднините ѝ разбират случайно през март тази година, когато тя изчезва от дома си на булевард „Мария Луиза” в София и няколко дни е с изключен телефон. Това разказва единият ѝ племенник Валентин Борисов. 

Двамата племенници на Лидия Чакърова нямат право да получат наследство от нея по закон и не претендират за такова.

Чуйте повече повече по темата във видеото!

А ние ви напомняме, че това не е единичен случай. Наскоро стана ясно, че пенсионерка е прехвърлила имотите си на жители на квартал „Факултета” в София и е починала при неясни обстоятелства.

Скъпи приятели, призоваваме ви да се грижите за възрастните си роднини, а когато нямате такава възможност – поне да се уверите, че те са в добри ръце. Хора на възраст и със здравословни проблеми, особено ако притежават имоти, винаги са в по-рискова ситуация от други свои връстници. И случаи като тези явно ще продължават да ни карат да се съмняваме в почтеността на околните.

Болна жена приписа апартаментите си на лекари и година след това почина

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Калина Шкодрова

    03 Ноември 2023

    Аз съм пациент на доц. Соколов и съм абсолютно убедена, че този човек не е способен на неморилани действия спрямо човек в беда. Твърдя го от личен опит. Според мен става дума за лични отношения между двама колеги, които са се познавали от години.

Реакции