<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204363" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ракетен обст...

Ето какво мотивира бойците от “Хамас” да отвличат и убиват цивилни (видео)

24 Октомври 2023
0 527

Ето какво мотивира бойците от “Хамас” да отвличат и убиват цивилни – наградата е 10 хил. долара и апартамент. Това става ясно от разпит на палестински боец, разпространен от израелските служби, информира NOVA.

Заловените бойци разказват, че са имали ясни инструкции как да действат. На въпроса каква е разликата между техните действия и тези на ИДИЛ, с колебание отговарят, че няма такава.

Инструкциите по отношение на цивилните бяха да убиваме мъжете и да взимаме жените, възрастните и децата за заложници”, посочва Фаузи Мухаммед Ал-Маджлави.

Ето какво мотивира бойците от &#8220;Хамас&#8221; да отвличат и убиват цивилни (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Това става ясно от видеозаписи от разпити на заловени от Израел бойци на „Хамас” от отряда Нухба, взел активно участие в нападението на Газа на 7 октомври.

Те ни подмамиха. Подмамиха ни, излъгаха ни – хората от „Хамас”. Те си стоят в домовете и ни оставиха тук в Израел. Тези в Катар, в Турция, говорят от името на Ал Акса и на мюсюлманите и си стоят там, а нас ни изпращат тук. Те са там, докато в Газа бомбардират семействата им”,  заявява Махнад Ясер Заид Абу Разин.

Бойците обясняват, че след като успешно влезли в Газа, последвали и нови инструкции. Било им казано кой кибуц и кой район да превземат първо.

В първата къща имаше жена, Хамзе я застреля на вратата. Видях я на земята, но не се приближих до нея. Кучето ѝ излезе на улицата, застрелях го. След това в градината видях друг човек”, спомня си Ахмед Маджад Абу Хамид.

Ето какво мотивира бойците от &#8220;Хамас&#8221; да отвличат и убиват цивилни (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

От разпита на палестинските бойци става ясно, че „Хамас” са обещавали награда за всеки пленен израелец. „Защото в Газа, който доведе повече заложници, получава награда – апартамент и 10 000”.

Било им наредено да убиват мъжете, а жените, възрастните и децата да взимат за заложници.

„Религията го забранява. Пророкът казва: “не убивай жена, не убивай дете“, посочва Дзихад Фаузи Мохамед Хамайда.

Ето какво мотивира бойците от &#8220;Хамас&#8221; да отвличат и убиват цивилни (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

И към момента, „Хамас” държи над 200 заложници на своя територия. Според разказите на освободените похитени те са държани в тунелите, изградени от групировката.

Ракетен обстрел разтърси Тел Авив и Централен Израел (видео)

Ето какво мотивира бойците от “Хамас” да отвличат и убиват цивилни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции