<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204287" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видеоклип по�...

Освободена заложница сподели, че от “Хамас” са се държали добре с нея след първоначалното насилие

24 Октомври 2023
0 366

Освободена заложница сподели, че от “Хамас” са се държали добре с нея след първоначалното насилие, предаде Reuters.

Днес по-рано беше публикуван клип на освобождаването на две израелски жени. На кадрите се вижда как военни вървят за ръка с двете възрасни жени – Нурит Ицхак (на 80 години) и Йохевед Лифшиц (на 85 години), към автомобил на Червения полумесец преди освобождаването им. На кадрите се вижда как Лифшиц се връща и стиска ръцете на похитителите си.

Видеоклип показва освобождаването на две заложнички от „Хамас“ (видео)

Освободена заложница сподели, че от &#8220;Хамас&#8221; са се държали добре с нея след първоначалното насилие

Малко след това Лифшиц проговори за първи път на конференция пред медиите. Жената сподели, че е била бита от екстремистите, когато е била отвлечена и отведена в Газа на 7 октомври. Но след това се отнасяли добре с нея по време на двуседмичния ѝ плен в палестинския анклав.

„Минах през ада“, каза Лифшиц пред репортери, говорейки шепнешком и седнала в инвалидна количка пред болницата в Тел Авив, където беше откарана след освобождаването си.

Терористите от „Хамас“ освободиха първите заложници

“Младежите ме удряха по пътя. Не ми счупиха ребрата, но беше болезнено и дишах трудно”, разказа за отвличането си възрастната жена.

Съпрузите на жените остават в плен, заедно с повече от 200 други заложници в Газа.

Днес в Тел Авив пристигна френският президент Еманюел Макрон. Той се срещна с близки на загиналите при изненадващата атака на „Хамас”, която отне живота на 1400 души.

Освободена заложница сподели, че от “Хамас” са се държали добре с нея след първоначалното насилие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции