<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204497" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Терорист от "...

Ердоган: “Хамас” не е терористична организация, а освободителна група

25 Октомври 2023
0 190

Ердоган: “Хамас” не е терористична организация, а освободителна група. Това заяви турският президент днес в реч пред депутати на управляващата Партия на справедливостта и развитието, предаде Reuters.

С речта си той сложи край на “въздържането” от твърде остри послания към Израел от началото на войната. Ердоган дори заяви, че Анкара е готова да бъде гарант на палестинската страна в бъдещи преговори “с политическо и военно присъствие”.

Терорист от “Хамас” се похвали на родителите си, че е убил евреи и това го прави “герой” (видео)

Турският президент съобщи и, че няма да посети Израел, за да се срещне с израелския премиер, както смяташе по-рано.

“Един път стиснах ръката на Бенямин Нетаняху. Това стана в “турския дом” в САЩ. Но той злоупотреби с добрата ни воля и се отказахме от визита в Израел”, каза Ердоган.

Ердоган: &#8220;Хамас&#8221; не е терористична организация, а освободителна група

“Турция нищо не ти дължи”

Реджеп Ердоган заклейми и “неспособността” на ООН да постигне съгласие за резолюция за събитията, започнали след като бойци на движението убиха над 1400 души в Израел на 7 октомври.

САЩ опитват със санкции да спрат финансирането на “Хамас”

Днес се гласуват две конкурентни – руска и американска – резолюция в Съвета за сигурност. Вашингтон иска паузи в сраженията за доставка на помощи в Газа, над две трети от чието население е разселено след почти три седмици израелски удари. А Москва иска хуманитарно примирие. САЩ обаче го отхвърлят, тъй като според тях би помогнало на “Хамас”.

Ердоган използва доста остър език в речта си. “Израел, Западът ти дължи много, но Турция не ти дължи нищо. “Хамас” не е терористична организация, а освободителна група и група бойци, която се бори за земята си”, заяви турският президент. Неговата партия има общи корени в политическия ислям с “Хамас”. “Искаме Израел да послуша призива ни за мир”, завърши Реджеп Ердоган.

Ердоган: “Хамас” не е терористична организация, а освободителна група

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции