<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха п...

Нападнаха и биха още един претендент за местна власт у нас (видео)

26 Октомври 2023
0 195

Нападнаха и биха още един претендент за местна власт у нас. Кандидатът за кмет на община Червен бряг Петко Петков твърди, че е нападнат, удрян и заплашван с убийство след разпространена фалшива новина в социалната мрежа Facebook. Това съобщи на пресконференция самият Петков, издигнат от Местна коалиция “Български гласъ”, информира БТА.

Петков каза, че фалшивата новина, придружена от запис на камера, е внушавала, че той къса плакат и лепи свой. По думите му публикацията е качена от кандидат за общински съветник, който според него води предизборна кампания, основана на нападки.

Когато отива на място, за да провери точно какво е записано, Петков е нападнат от криминално проявен. Съпругата на нападателя е кандидат за общински съветник, подчерта той.

Петков е подал жалба в полицията, прегледан е от лекари, ще заведе дело срещу нападателя.

Нападнаха и биха още един претендент за местна власт у нас (видео)
Снимка: стопкадър/видео БТА

Темата с насилието, вербално или не, залегна трайно в нашето общество, това важи и за фалшивите новини. Финалът на предизборната ни кампания ще е с апел да не се толерира агресията, коментира Петков.

Районният прокурор на Плевен Пламен Петков обясни, че по случая е образувано досъдебно производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди, допълва Darik.

Побойникът е задържан за 24 часа.

„В момента се извършват процесуално-следствени действия. Работи се много активно по случая, установяват се свидетели, преглеждат се записи от камери. Впрегнали сме достатъчно сериозен ресурс“, каза още районният прокурор на Плевен.

Пребиха кандидат за кмет (видео)

Нападнаха и биха още един претендент за местна власт у нас (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции