<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=204841" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: До 150 лева стр...

Поне няколко причини да гласувате на местните избори (Коментарът на “Господарите”)

27 Октомври 2023
0 24604

Поне няколко причини да гласувате на местните избори събра в Коментарът на “Господарите” репортерът ни Виктория Симеонова.

Изборите буквално чукат на вратата за пореден път. Схемите за купуване на гласове са на лице, гласоподавателите ги няма. А ниската избирателна активност както добре знаем работи идеално за купувачите на вот. Затова днес се обръщаме най-вече към тези от вас, които още не са сигурни дали да се разходят до урните тази неделя, или да берат гъби примерно. Събрахме топ 3 причини защо да гласувате на изборите.

Причина номер 1: Купуването на гласове

Започваме с нещо, което многократно сме повтаряли – гласувайки понижавате шансовете на купените и контролирани гласове да избират вместо вас. Колкото по-висока е избирателната активност, толкова по-трудно е пари и контакти да контролират вота. И схеми като тази:

Поне няколко причини да гласувате на местните избори  (Коментарът на “Господарите”)

Лидер на партия се хвали колко гласа е купил и колко ще му осигури настоящ кмет (видео)

Да успеят да изпълнят заветната цел да се доберат до места в местния парламент, а и на кметския пост.

Причина номер 2: Уникалните кандидати за власт

Ако не искате те да взимат решения, добре е да им го покажете с гласа си. Не за друго, но 4 години хабене на нерви после ще донесат прекалено много печалба на продаващите хапчета за кръвно. С такива властимащи колкото и апатичен да е човек, няма как да не вдигне кръвно.

Причина номер 3: Огромният общински бюджет

Следващата причина и може би най-важна директно удря всички ни по джобовете. Кметовете и общинските съветници, които изберем сега, не просто ще имат възможността да се разпореждат с местните данъци и такси. Те ще имат достъп до гласуваните 1 милиард лева от държавния бюджет само за общини само за 2024 година. Отделно от това вече могат да кандидатстват и неограничено за финансиране по европейски проекти, което превръща общинските съвети в своеобразен парламент, а на кметовете увеличава властта и я доближава до тази на правителството.

Сега си представете какво се случва, ако целият този финансов ресурс отиде в ръцете на кметове и общински съвети, свикнали като местни феодали да разпределят порциите от общинското финансиране и до момента.

Е, скъпи приятели, това са само 3 причини тази и следващата неделя да не ходим за гъби, а да гласуваме по съвест. За да не допускаме парите и зависимостите днес да определят как ще живеем утре.

Сигнализирайте ни за всякакви изборни злоупотреби на gospodari.com.

Поне няколко причини да гласувате на местните избори

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Dam

    27 Октомври 2023

    1. Ниски заплати и пенсии са една от причините хората да си продават гласа . (не говоря за циганите ) 2. Фалшиви герои - много са малко хората които вярват, че тези които се кандидатират ще променят нещо в положителна гледна точка. ПП е една от партиите подвели много избиратели да гласуват за тях без да има някаква положителна промяна. 3. Гръмна днес отиваш гласуваш и после правилните хора разпределят гласа ти там където трябва и това с машините, които трябваше да са изхода на този проблем. Това са само 3 причини заради които някои хора няма да отидат да гласуват в неделя.

Реакции