<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205537" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето как се из...

Силен старт на Григор на Мастърса в Париж (видео)

30 Октомври 2023
0 212

Силен старт на Григор на Мастърса в Париж. Най-добрият български тенисист започна с победа участието си в турнира от сериите АТП 1000 във френската столица. Димитров победи италианеца Лоренцо Мусети с 2-1 сета, въпреки че премина през уплаха на загубен тайбрек във втория сет от срещата.

Силен старт на Григор на Мастърса в Париж (видео)
(AP Photo/Andy Wong)

Двамата тенисисти се срещнаха в първи кръг във втори пореден турнир. Във Виена Димитров победи с 2-0 сета. В първия сет паднаха два пробива, като хасковлията бе автор и на двата. Това се оказа абсолютно достатъчно, за да може той да затвори частта при 6-2. Вторият сет се оказа доста по-драматичен.

Григор преклони глава срещу Медведев (видео)

В него отново българинът успя пръв да спечели гейм на сервис на съперника. Това се случи още в третото подаване на съперника. След това двамата печелеха геймовете си до 5:4. Тогава Димитров получи първия си мач бол. Той обаче бе спасен, а още в следващия гейм Мусети върна пробива. Така се стигна до тайбрек, спечелен от италианеца на 5 точки.

Решаващият сет се разви по подобие на първия. Тук отново падна ранен пробив, но този път Димитров не остави съмнения в превъзходството си и спечели сета след 6:3. Така българинът ще изживее пълно дежа вю. След като в последния си турнир – този във Виена, той елиминира Мусети и се изправи срещу Данил Медведев във втори кръг, сега се повтаря абсолютно същия сценарий.

Видео: MAX SPORT

Силен старт на Григор на Мастърса в Париж

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции