<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Везенков с на...

Фенове счупиха главата на треньор на “Лион” – Олимпийското дерби не се проведе (видео)

30 Октомври 2023
0 122

Фенове счупиха главата на треньор на “Лион” – Олимпийското дерби не се проведе. Френски футболни фенове нападнаха автобуса на “Олимпик” Лион с камъни и фойерверки, като оставиха треньора Фабио Гросо с окървавена глава. Привържениците на “Олимпик” Марсилия отново се проявиха с нещо изключително грозно.

Image
Снимка: X/Fabrizio Romano

В неделя фенове в Марсилия, Франция, обсипаха с камъни и фойерверки автобуса с гостуващия футболен отбор на Лион, счупиха прозорци и причиниха на треньора Фабио Гросо травма на главата. Нападението накара Лига 1 да отложи мача между Марсилия и Лион. Не стана ясно какво е състоянието на Гросо след нараняванията, при които кръвта се стича по лицето му и покрива ръцете му. Той беше видян да се разхожда с превръзка около главата и лявото си око, след като получи спешна помощ.

“Сити” се подигра на градския си съперник (видео)

В изявлението си Лион съобщи, че атакуващите фенове са атакували шест автомобила, превозващи привърженици на отбора. Oсвен това е атакуван и автобуса на тима. “Няколко подсилени прозореца бяха разбити от тежки снаряди с неизвестен произход”, се казва в изявлението, предава Yahoo Sports.

В изявлението се споменава и “физическото състояние” на помощник-треньора Рафаеле Лонго като причина за отмяната на мача. Отборът не предостави повече подробности за състоянието на Лонго. Собственикът на Лион Джон Текстор заяви след инцидента, че първоначално играчите са искали да продължат мача, докато не се разбере сериозността на травмите на Гросо.

Фенове счупиха главата на треньор на “Лион” – Олимпийското дерби не се проведе

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции