<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=205562" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето как се из...

Невероятен рекорд: Осма “Златна топка” за Лео Меси (видео)

31 Октомври 2023
0 585

Невероятен рекорд: Осма “Златна топка” за Лео Меси. Никой друг не е печелил повече пъти това най-високо отличие на футболния свят.

Церемонията в Париж започна с връчването на трофея “Копа”, който съвсем очаквано бе спечелен от звездата на Реал Мадрид – Джуд Белингам. 

Ето как се изработва всяка една “Златна топка” (видео)

Невероятен рекорд: Осма &#8220;Златна топка&#8221; за Лео Меси (видео)

На сцената излезе принцът на Монако – Албер, който връчи хуманитарната награда “Сократес” на Винисиус Жуниор. Бразилецът получи приза за неговия институт в Бразилия, който подпомага образованието, както и заради борбата му с расизма. 

Още награди

Наградата за отбор на годината при дамите получи Барселона, след като тимът спечели Шампионската лига, Ла Лига и Суперкупата на Испания през изминалия сезон. 

Церемонията продължи с връчването на наградата “Яшин” за най-добрия вратар. Призът отиде при вратаря на Аржентина Емилиано Мартинес, който бе с ключова роля за спечелването на Световното първенство от “гаучосите”.

Ситуацията от финала на Световното, в която Мартинес отказа Коло Муани в добавеното време на двубоя, бе показана на видеостените, което доведе до освирквания за Дибу. Водещият на церемонията Дидие Дрогба помоли за уважение към стража на Аржентина.

И още награди 

Гари Линекер връчи приза на името на Герд Мюлер на норвежката голова машина Ерлинг Холанд, който си заслужи приза с 56 гола.

След спечелването на требъла през миналия сезон Манчестър Сити спечели наградата за отбор номер 1 при мъжете. Призът е за “гражданите” за втора поредна година.  

Световният номер 1 в света на тениса Новак Джокович излезе на сцената, за да връчи “Златната топка” при дамите. Носителката на най-престижния индивидуален трофей стана 25-годишната Айтана Бонмати, която е част от отбора на Барселона и стана световна шампионка с Испания. 

Източник: dsport
Видео: CBS

Невероятен рекорд: Осма “Златна топка” за Лео Меси (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции