<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206576" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десетки хиля...

Страх от протести тресе БФС – мачът срещу Унгария ще се играе пред празни трибуни

06 Ноември 2023
0 804

Страх от протести тресе БФС – мачът срещу Унгария ще се играе пред празни трибуни. Той е на 16 ноември в Пловдив. По програма двубоят трябваше да е на националния стадион “Васил Левски” в София. За тогава обаче се готви голям протест на фенове от цялата страна срещу управлението на БФС, пише в.Сега.

Това е притеснило ръководството на футболния съюз, откъдето са написали писмо до УЕФА с молба за промяна. От отдела по сигурност и безопасност на УЕФА са оценили риска и са взели предвид становища на БФС, МВР, СДВР. Затова се съгласили двубоят да се премести от столицата в Пловдив и да е пред празни трибуни. Сменен е и началният час – от 19:00, вместо от 21:45 ч., заради намерението на унгарците да отпътуват веднага след мача.

Страх от протести тресе БФС &#8211; мачът срещу Унгария ще се играе пред празни трибуни

Страх ли бе…

“Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата”, гласи съобщението от БФС.

Интересното е, че и последният мач на националите от евроквалификациите – срещу Сърбия на 19 ноември в Лесковац, ще се играе при необичайни обстоятелства. Сръбската федерация бе наказана да проведе този двубой пред празни трибуни заради расистко поведение на феновете по време на двубоя срещу Черна гора. Все пак на трибуните ще има зрители – сърбите правят организация да допуснат на стадиона деца до 14-годишна възраст, което е допустима алтернатива от УЕФА.

Коментарът на “Господарите”

Явно този феноменален Боби Михайлов се страхува не само от журналисти, но и от протестиращи. Или изобщо от хора. А може би е крайно време да се престраши да си подаде оставката. Да изпие едно-две-три за отскок и да се раздели с българския футбол най-после. Ха дано, ама…

Дани Йорданов от “Господарите” приклещи с въпроси Боби Михайлов (видео)

Страх от протести тресе БФС – мачът срещу Унгария ще се играе пред празни трибуни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции