<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207070" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Беновска с не...

Собственикът на “частния път” във “Враждебна”: Крайно време е районната администрация да реши казуса (РЕПОРТАЖ)

09 Ноември 2023
0 19657

Собственикът на “частния път” във “Враждебна” Сергей Сергив проговори пред репортера ни Виктория Симеонова: Крайно време е районната администрация да реши казуса – това е обобщението на неговата позиция.

Сигналът

През 1997 година имотите на роднини се разделят, като един от тях има излаз на две улици, а другият остава с излаз на нереализирана до момента улица. Въпреки многократните молби до Общината, никой така и не се наема да реализира обещаната регулация. Живеещите там заспиват пространството с чакъл, за да могат да влизат през него към имотите си. Други хора в района събират подписка за реализация на улицата, но така и не се стига до такава.

Поредният “частен път” в София оставя имот без достъп (РЕПОРТАЖ)

Преди месеци хората, обърнали се към нас, научават, че улицата е купена и предстои на нейно място да се издигне постройка. Това се случва въпреки отказа на техни молби да я купят преди време.

Поредният “частен път” в София оставя имот без достъп (РЕПОРТАЖ)

Потърпевшите са решени да търсят правата си и по съдебен ред. Причината – до момента институциите не отговарят на сигналите им.

Позицията на собственика на спорния терен

Сергей Сергив купува имота от друг частен собственик през 2018 година. Причина за продажбата – предишният собственик, за когото теренът е наследствен, не е издържал на споровете със собствениците на съседните имоти. Господин Сергив обяснява, че въпросният имот не е бил отчужден повече от изискуемия по закон срок от 15 години. Това е причина да може да се разпорежда с него. Законът предвижда в такива случаи да няма възможност за реализиране на обещаната регулация – след като срокът за нея е изтекъл.

Той има два варианта за решение на казуса: Или собствениците на двата имота да отворят път през собствените си имоти, или да им продаде своя терен на пазарна цена.

Обръща внимание на интересен казус на общината. Веднъж от район “Кремиковци” одобряват инвестиционните му намерения:

Собственикът на &#8220;частния път&#8221; във &#8220;Враждебна&#8221;: Крайно време е районната администрация да реши казуса (РЕПОРТАЖ)

Година по-късно обаче изглежда са размислили:

Странно на какво се дължи този рязък завой в друга посока на въпросното решение.

Съвсем скоро ще потърсим от новоизбрания за втори мандат кмет на район “Кремиковци” Лилия Донкова, за да разберем как администрацията ще реши казуса.

Собственикът на “частния път” във “Враждебна”: Крайно време е районната администрация да реши казуса

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции