<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пишман похит...

Освободиха от затвора свекъра на убитата Евгения срещу 5000 лв.

09 Ноември 2023
0 1612

Освободиха от затвора свекъра на убитата Евгения срещу 5000 лв. гаранция. Решението на Софийския апелативен съд е от 8 ноември и е окончателно, пише Дневник.

На 20 октомври състав на Софийския градски съд с председател Вера Чочкова осъди на доживотен затвор съпруга на Евгения Владимирова – Орлин и баща му Пламен Владимиров. Двамата бяха признати за виновни за убийството на жената, която е удушена в апартамент в столичния кв. “Лагера” на 13 октомври 2021 г. Тялото ѝ бе открито в куфар месец по-късно в хвостохранилище край Перник.

Освободиха от затвора свекъра на убитата Евгения срещу 5000 лв.
Снимка: Христо Касабов/БTA

В кратките си разяснения след присъдата съдебният състав обобщи, че независимо че Пламен Владимиров не е физически извършител, а само помагач, носи равностойна отговорност, защото като родител, притежаващ житейска мъдрост, е можел да предотврати случилото се.

Присъдата на Пламен Владимиров е по обвинение, че е помогнал на сина си в престъплението, натоварил е тялото на жертвата в автомобила си, а след това го е изхвърлил. През по-голямата част от делото на първа инстанция Пламен Владимиров бе на свобода срещу парична гаранция, но след като прочете тежката присъда СГС промени мярката му за неотклонение и му наложи постоянен арест. Той бе арестуван в съдебната зала и отведен в Централния софийски затвор. Бившият служител в ДАНС е обжалвал решението и съдът е уважил молбата му.

33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване на 13 октомври 2021 г., когато е била убита, а тялото ѝ – изхвърлено във водоем край Перник.

Съпругът ѝ Орлин Владимиров също участва в издирването. Според обвинителния акт жената е душена с ръце, а след това главата ѝ била увита със стреч фолио. Държавното обвинение твърди, че убийството е извършено от съпруга ѝ в дома им в столичния кв. “Лагера”.

Тялото бе намерено месец по-късно – през ноември, когато разследващите задържаха съпруга на жертвата и баща му. Прокуратурата повдигна обвинение за убийството ѝ на Орлин Владимиров и на баща му Пламен Владимиров. Според доказателствата на прокуратурата той е помогнал като натоварил тялото ѝ в куфар, който изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Освободиха от затвора свекъра на убитата Евгения срещу 5000 лв.
Снимка: Христо Касабов/БTA

Обявиха присъдата на убиеца на Евгения, открита в куфар

По делото бяха изслушани десетки свидетели – роднини, близки и приятели на семейството, които разказаха подробно за отношенията в семейството. Бяха изслушани заключенията на серия от експертизи. На заседание на 19 септември беше отказано искането на защитата на Орлин Владимиров за ексхумация на трупа на Евгения Владимирова. Съдебно-психиатричната и психологическа експертиза, назначена по делото, установи, че той не страда и не е страдал от психоза или друго психиатрично заболяване.

Майката на Евгения: Непрежалимо е, искам доживотен затвор за убийците на дъщеря ми (РЕПОРТАЖ)

“Спите ли спокойно?” – десетки настояват за доживотен затвор за убиеца на Евгения Владимирова (РЕПОРТАЖ)

Как да вярваме на съдебната власт, след като пуска под гаранция помагач на доказан убиец!?

Освободиха от затвора свекъра на убитата Евгения срещу 5000 лв.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Аlex

    10 Ноември 2023

    Добре,де,пишете с възмущение,но нещо не дописвате.Причината за пускане на свобода този човек?Военна тайна,майна,карам патрони....Ама че информация...

Реакции