<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154971" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ядосани майс...

“Спите ли спокойно?” – десетки настояват за доживотен затвор за убиеца на Евгения Владимирова (РЕПОРТАЖ)

13 Декември 2022
1 5021

“Спите ли спокойно?” – десетки хора настояват за доживотен затвор за убиеца на Евгения Владимирова. С тях се срещнаха репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Панайот Желязков.

На 12 ноември 2021 година едно убийство разтърси България. 33-годишната Евгения Владимирова, обявена месец по-рано за издирване, беше открита мъртва. Трупът бе изхвърлен в куфар край река. Извършител на това деяние е съпругът на Евгения Орлин Владимиров. А баща му е помогнал да покрие следите.

Близки на убитата Евгения настояват за справедлива присъда (видео)

Мирен протест пред Съдебната палата

Днес десетки близки и познати на Евгения се събраха пред Съдебната палата в София, за да поискат справедлива присъда за убиеца и неговия съучастник. Те настояват за доживотен затвор и за двамата. Емоционални, част от тях споделиха последните си спомени с Евгения. “Една усмивка”, както я определят и вярват, че точно тази усмивка не може да бъде забравена. Хората, с които говорихме, се надяват убиецът и съучастникът му да нямат шанс да се разхождат по улиците свободни отново. Те призовават съдиите да вземат справедливо решение по случая, макар и да е ясно, че няма как да върнат Евгения.

"Спите ли спокойно?" - десетки настояват за доживотен затвор за убиеца на Евгения Владимирова

Какво следва?

Днес беше разпоредителното заседание по делото. По време на него стана ясно, че и убиецът, и баща му искат по-леки мерки за неотклонение. Молбите им обаче не бяха удовлетворени. Причината – възможно е да се укрият, а Орлин Владимиров и да извърши ново престъпление. Следващото заседание по случая ще бъде през януари 2023 година.

Опитът ни да говорим с Орлин Владимиров не бе успешен. Но все пак успяхме да попитаме спи ли спокойно след случилото се. И тайно да се надяваме, че някъде у него има съвест и тя няма да го остави спокоен.

Продължаваме да следим случая. Продължаваме и да се надяваме и да настояваме за справедлива присъда за това зверство.

“Спите ли спокойно?” – десетки настояват за доживотен затвор за убиеца на Евгения Владимирова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции