<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207335" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна приз...

Войната по пътищата ни лиши от четирима спортисти само за ден

12 Ноември 2023
0 6911

Войната по пътищата ни лиши от четирима спортисти само за ден. Вчера (11 ноември) страната ни загуби двама знаменити треньори и двама състезатели.

Жертви на катастрофа станаха футболният треньор Ферарио Спасов и треньорът по волейбол Стефка Великова.

Спасов е загубил живота си на пътя София – Варна, около търновското село Шереметя. Той пътувал към Ловеч след двубоя от Трета лига между Локомотив Горна Оряховица и Дунав Лом. Феро бе наставник на тима от крайдунавския град. Автомобилът на треньора е бил пометен от друг, който се движел с висока скорост и навлязъл в насрещното.

Великова си отива от този свят на пътя Ловеч – Плевен преди разклона за село Слатина. Автомобилът е управляван от мъж. Возилото поднесло на мократа настилка, ударило се в дърво, след което изхвърчало от пътя и се блъснало в друга кола. Образувано е досъдебно производство и предстои изясняване на причините за катастрофата.

Стефка Великова беше президент и треньор на плевенския волейболен клуб “Олимпиец”. По време на трагедията треньорката е пътувала с трима свои играчи за мач в Ловеч. Двама състезатели на тима – Симеон Симеонов и Калоян Минков, за съжаление, също загиват в катастрофата. Другият играч от клуба – Павел Калев – е откаран в болница и е с опасност за живота.

България ще помни Феро

Кариерата на Ферарио Спасов е знаменита. С него начело Литекс спечели титлата през сезон 1998/1999, както и Купата на България през 2000/2001.

Войната по пътищата ни лиши от четирима спортисти само за ден

Той също така е работил в ЦСКА. Бил е наставник на редица отбори – Олимпик Галата, Спартак Варна, Дунав Русе, Ботев Пловдив, Монтана, Етър Велико Търново, Спартак Плевен, Берое, Монтана, Севлиево и Дунав Лом. Спасов беше и селекционер на юношеския национален отбор на България (U17) в периода 2008-2011 г.

Освен като треньор, Феро ще остане в историята и като футболист. Той е носил екипите на Осъм Ловеч и Спартак Плевен.

България ще помни треньора с голямото сърце

Стефка Великова е жената, която успя да възроди мъжкия волейбол в Плевен след повече от 40 години прекъсване. Тя е известна в града с доброто си сърце и множеството благотворителни кампании, които е организирала, за да помага на нуждаещите се.

Войната по пътищата ни лиши от четирима спортисти само за ден
Пресфото – БТА, снимка: Малин Решовски (ЕД)

В Плевен обявиха 13 ноември като Ден на траур в памет на Стефка Великова. Българската федерация по волейбол обяви тридневен траур заради трагедията.

“Ще запомним Стефка Великова като отдаден колега и приятел на федерацията, голям радетел на българския волейбол, човек, който с ентусиазма, професионализма и добротата си запали искрата по любимия спорт сред много млади хора, един от най-главните мотори за развитието на волейбола в Плевен през последните години! Загубата за всички ни е огромна!“, написаха от БФВ.

Изказваме своите най-искрени съболезнования на семействата и близките на починалите! Поклон пред паметта им!

Коментарът на “Господарите”

Войната по пътищата ежедневно взима своите жертви. Да си шофьор е също толкова отговорно, колкото и да си съдов хирург. За съжаление обаче повечето “шофьори” мислят, че са безсмъртни на пътя. И точно те са тези, които отнемат невинни човешки животи.

Няма значение дали пътната обстановка е била неблагоприятна, или зад волана се е качил водач в нетрезво състояние, животът е загубен. Той не може да бъде върнат. Докато не се научим да сме отговорни на пътя, трагедиите ще продължават да се трупат.

Само през последната половин година у нас се случиха толкова много потресаващи инциденти, които биха могли да бъдат избегнати просто с отговорно шофиране.

Пияните и дрогираните ще мислят, че за тях няма закони и ще се качват спокойно зад волана, докато продължава да им се разминава. Защото въпреки безбройните погубени животи – възмездие няма. Няма наказания, няма ефективни мерки, няма нищо. И тези същите отново се качват в автомобила и лишават семейства от най-близките им.

Ние сами създаваме войната по пътищата, но съдебната ни система е тази, която я подхранва. Крайно време е това да се промени! За да няма повече такива случаи: 

Дрогираният шофьор на ТИР, убил млада жена, се оказа и пиян (видео)

Шофьорът, убил 15-годишния Филип, по принцип си карал пиян (видео)

Пиян шофьор прегази две момчета на тротоар и избяга (видео)

Вече 6 месеца няма обвинение за пияния шофьор, причинил смъртта на Йордан Бозуков (видео)

Поредният пиян шофьор уби 15-годишно дете в София (видео)

Пиян шофьор без книжка блъсна и уби моторист

Войната по пътищата е война срещу нас самите (Коментарът на “Господарите”)

Войната по пътищата ни лиши от четирима спортисти само за ден

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции