<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208182" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Идентифицира...

Обвиненият за палежа на бус на МВР остава в ареста

19 Ноември 2023
0 825

Обвиненият за палежа на бус на МВР остава в ареста. Софийският градски съд остави за постоянно Стефан Шикеров. Той е обвинен за палежа на полицейски бус в деня на протеста пред Националния стадион, предава NOVA.

Идентифицирани са полицаите, превишили правомощията си на протеста

Според прокуратурата в папките с доказателства има снимки от палежа. Няколко полицейски служители също са дали показания. Държавното обвинение настоя, че младежът е с опасност да извърши престъпление, ако е на свобода. До този извод прокуратурата стига на база характера на младежа. Макар и неосъждан, той представлява личност с висока степен на обществена опасност.

Защитата твърди, че Шикеров няма да се укрие, тъй като има семейство, а и скоро очаква дете. Шикеров се оплака, че са го били полицаи и каза, че е несправедливо обвинен. Оплака се и че не е бил прегледан от лекар. “Не съм хвърлил прашинка към този бус. Не знам как ме задържаха. В психиката ми ще остане това, което преживях в ареста. Бях притеснен за жена ми, исках успокоителни”, разказа Шикеров пред съда.

Обвиненият за палежа на бус на МВР остава в ареста
снимка: БТА

В ареста остава и Емил Петрунов

Междувременно районният съд в София остави в ареста 20-годишен мъж за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протест по повод футболен мач. Емил Петрунов е обвинен, че на 16 ноември около 19:35 ч., пред сградата на посолството на Турция е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той е хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Той е обвинен и за това, че е повредил чужда движима вещ, която е държавна собственост.

Резултатите от разярения протест към БФС: Изгоряла патрулка, подпалени кофи, множество задържани (видео)

Припомняме, че на 16 ноември стотици фенове от различни футболни клубове се обединиха и се включиха в национален протест, предизвикан и от скандалите около евроквалификацията България – Унгария. Исканията им са за оставка на ръководството на БФС и провеждането на нов конгрес. Напрежението ескалира и достигна до големи последици. Една, от които и запалването на бус на МВР. Полицията използва водно оръдие, за да въдвори ред. След това навлезе в редиците на протестиращите, над 20 души бяха ранени и потърсиха Спешна помощ. Ние от “Господарите” се надяваме, че Стефан Шикеров ще получи справедливо съдебно производство и ще се изясни дали е виновен за подпалването, или не.

Обвиненият за палежа на бус на МВР остава в ареста

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции