<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208268" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разследване ...

Шакира избегна затвора в Испания – ето как

20 Ноември 2023
0 221

Шакира избегна затвора в Испания – ето как: Като се призна за виновна по поставените ѝ обвинения – за неплащане на милиони евро данъци, предаде LADBibile

Певицата беше обвинена, че не е платила 14.5 милиона евро подоходен данък в Испания между 2012 г. и 2014 г. Прокуратурата искаше до осем години затвор и връщане на данъците, които тя дължи. 

В сегашното обвинение се твърди, че Шакира е прекарала повече от половината от въпросните години в Испания. Следователно е била пребиваваща в страната и дължи данъци върху доходите си на тази страна. 

Шакира може да влезе зад решетките

Шакира избегна затвора в Испания &#8211; ето как

Днес беше първото изслушване на процеса в Барселона, което продължи само няколко минути. Колумбийската звезда постигна споразумение, за да избегне съдебния процес, като се аргументира, че това е предизвикано от лични причини.

Като част от сделката тя прие обвиненията и глоба в размер на половината от дължимата сума. Т.е. повече от 7.3 милиона евро. Шакира прие и друга глоба от 438 хил. евро, за да избегне присъда от три години затвор. 

Това решение за постигане на сделка отговаря на лични, емоционални и сантиментални причини, които нямат нищо общо с правни причини”. Това каза певицата в изявление, публикувано от нейната испанска комуникационна агенция. Тя добави, че е била готова да защити невинността си, но е решила да даде приоритет на кариерата и децата си

„Възхищавам се изключително много на тези, които се бориха с несправедливостите докрай, но за мен днес победата означава да си върна времето за децата и кариерата си“, каза тя.

“Стигнах до заключението, че победата не е победа, ако цената е, че ограбват толкова много години от живота ти”, допълни Шакира.

Певицата пристигна минути преди началото на делото, заедно от адвокатите си, заобиколена от медии и фенове пред съдебната зала. 

Признавате ли фактите и разбирате ли новите наказания, които са поискани”, попита съдията по делото. “Да”, тихо отвърна Шакира.

С танци и песни на уста Шакира получи второ обвинение за укриване на данъци (видео)

Срещу Шакира се води и второ разследване от испанските власти за данъчни измами. Преди процеса днес тя обеща да се бори с “фалшивите обвинения”.

Шакира избегна затвора в Испания – ето как

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции