<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брюксел удъл...

Стотици хора протегнаха ръка на вдовеца, който отглежда сам болното си дете (видео)

21 Ноември 2023
0 7933

Стотици хора протегнаха ръка на вдовеца, който отглежда сам болното си дете. „Много хора ме потърсиха. Благодаря на всички! Обадиха се хора от цяла България – от Бургас, Кърджали, хора зад граница. Много ви благодаря. Парите са много, за мен са много!”, обърна се към хората Димитър Димитров в ефира на NOVA.

Историята на Димитър и дъщеря му Дорина от врачанското село Мраморен обиколи цялата страна през последните два дни. Трагедията сполетяла един любящ баща трогна изключително много хора, които се отзоваха на помощ с каквото могат.

Дорина е диагностицирана с детска церебрална парализа месеци след раждането ѝ. Тя не може нито да говори, нито да се движи. Димитър и съпругата я отглеждат с много любов. За съжаление обаче майката на момичето си отива от този свят преди една година. Така Димитър е остава с тежката задача сам да предостави поносим живот на своето детенце.

Стотици хора протегнаха ръка на вдовеца, който отглежда сам болното си дете (видео)

Вдовец отглежда сам тежко болното си дете – Взима го с него на строителни обекти (видео)

Бащата сподели, че голямата му мечта е да стегне къщата, в която живеят с Дорина. Засега той е подменил покрива, пооправил е стаите, но най-вече иска да си имат вътрешна баня и тоалетна. Сега той ще може да сбъдне тази своя мечта, благодарение на добротата на хората, съпричастни към неговата съдба.

С усмивка на лице, Димитър заяви: „Виждате един баща, който е постигнал мечтата си. Следващата е да има подобрение с Дорина и ще се боря. Ако има хора с медицинско образование, които могат да ми помогнат, бих се радвал много”.

„Аз вярвам в чудеса, защото ми се случиха. Дай Боже на всички. Сърдечно ви благодаря, не знам как да ви върна жеста. Обадиха ми се възрастни хора, които се лишават от част от пенсията си, за да помогнат на мен. Благодаря ви много”, завърши през сълзи Димитър.

Ако искате да помогнете на Димитър и Дорина в техния труден път, можете да направите дарение на тяхната сметка:

IBAN: BG32UBBS80024051325350 BIC: UBBSBGSF Титуляр: Димитър Благоев Димитров

Всеки принос може да направи разлика в живота на този баща и дъщеря, които се борят с тежки предизвикателства всеки ден.

Димитър е категоричен, че докато има сили, ще изпълнява бащиния си дълг, защото животът е изпитание, което понякога не разбираш, но от което не трябва да се отказваш.

Коментарът на “Господарите”

Мнозина се възхитиха на куража и силата на този човек, който се опитва да осигури приемлив живот на болното си детенце. За съжаление, Димитър и Дорина не са единственото българско семейство, което се бори за оцеляване. Държавата неведнъж е демонстрирала, че не може да се грижи за слабото си население. Хубавото обаче е, че все още съществуват добри хора, които протягат ръка, за да има по-малко такива случаи:

Социални отказаха инвалидна количка на дете с церебрална парализа

Семейство на дете с увреждане получи отказ за безплатна винетка и инвалидно място (видео)

Хотелиер изгони дете с увреждане и майка му от басейн? (РЕПОРТАЖ)

Съдебни дела грозят НЗОК, ако не осигури медицински храни за нуждаещите се пациенти

Стотици хора протегнаха ръка на вдовеца, който отглежда сам болното си дете

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции