<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208491" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха по...

Въпреки забраната: Райски газ продължава да се продава спокойно, дори на непълнолетни (видео)

22 Ноември 2023
0 384

Въпреки забраната: Райски газ продължава да се продава спокойно, дори на непълнолетни, показва проверка на NOVA.

Лицето, продаващо балоните, обяснява, че няма проблем да си закупим балон с райски газ, макар и да го продават незаконно. Контролът по продажбата и проверка на нощните заведения се извършва от няколко институции – Регионалната здравна инспекция, представители на Министерство на здравеопазването и служители на МВР. От август до 2022 г. до ноември 2023 г. са направени 1921 проверки и са съставени шеста за нарушения.

Oсвен в нощното заведение, в магазините също се продават флакони с райски газ. Глобите за употреба стартират от 300 до 500 лв. 

Стана ясно, че контролните органи затруднение при изпълнение на задълженията си. В съобщение на министерствотo се обяснява, че основните трудности за ефективното прилагане на санкциите са свързани с изключенията на хранително-вкусовата промишленост.

От БАБХ също извършват проверки, съвместно със служители на МВР. Но нямат право да упражняват контрол.

Оказва се, че освен да си купим в нощно заведение и в магазина, райски газ можем и да поръчаме онлайн, следователно да бъде доставен до адрес.

Въпреки забраната: Райски газ продължава да се продава спокойно, дори на непълнолетни (видео)

Неадекватни действия на МВР при масова употреба на райски газ от ученици (РЕПОРТАЖ)

Коментарът на “Господарите”

Има ли изненадани, че в държавата на безнаказаните продължават да продават забранени вещества напълно спокойно? А че никой не чувства дори капка отговорност към обществото след като младежи едва бяха спасени след употреба на райски газ? Няма.

Крайно време е забраните да не са само по документи. Не е нормално журналист да може да провери дали те се нарушават, а цяла плеяда държавни служители на заплати от данъците ни да не могат. Не е приемливо оправданието “нямаме ресурс”. Желание нямате, драги институции! Защото е по-лесно така. Не хващате нарушители, няма кой после да ви извива ръцете или да ви се разсърди. А и таксите спокойствие са по-високи от заплатите все пак – някои от вас сами се хвалят с този факт.

Да не забравяме и ролята на родителите на консуматорите на райски газ. Родители, които просто не обръщат внимание на децата си или им угаждат за всяко нещо. После плачат в ефир, че децата им имат проблеми – я със здравето, я с полицията. Крайно време е и те да носят реална отговорност! Да бъдеш родител не приключва с даване на живот и пари на отрочето ти – това е отговорност за цял живот.

Въпреки забраната: Райски газ продължава да се продава спокойно, дори на непълнолетни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции