<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208309" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 55-годишен мъж...

Две досъдебни производства за полицейско насилие по време на протестите срещу БФС

20 Ноември 2023
0 203

Две досъдебни производства са образувани в прокуратурата за полицейско насилие по време на протестите срещу БФС. Едното е по сигнал на мъж за нанесен му побой. При другия случай прокурорът се е самосезирал заради клипове с насилие по време на протеста. Информацията бе съобщена от заместник-главният прокурор Мария Павлова, съобщи NOVA.

Двама са задържаните под стража за хулиганство. Единият е обвинен за палежа на полицейския бус, а другият – за повреждане на имущество на Турското посолство.

За физическата сила и помощните средства, които са употребени извън закона и не са в рамките на нормативите, ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност. Там, където открием признаци на престъпление, ще сезираме прокуратурата”, обяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

Две досъдебни производства за полицейско насилие по време на протестите срещу БФС
Цветомир Петров/БТА

Полицията отново ще се проверява сама за насилието над граждани и журналисти

Припомняме, че нашият репортер Дани Йорданов бе умишлено удрян с палки от полицията в района на ул. “Генерал Гурко”, докато предава на живо. Въпреки че казва, че е от медиите (не носи табела “PRESS”), а операторът ни Марио Господинов е до него. Той също е ударен с палка. Сцената се вижда след 59:27 от живото предаване на “Господари на ефира”. Дани, който държи микрофон с логото на предаването, а до него е операторът, многократно и с висок глас казва “Медиа, медиа!”, но е ударен в корема от поне двама полицаи. Един от тях се чува да крещи “Кво правиш тука?”.

На протеста пострадаха и колеги от други медии!

Очакваме независимо разследване и търсене на отговорност за всеки случай на насилие от полицаи на протеста срещу БФС. Било то срещу граждани или журналисти.

Очакваме вашите сигнали за всякакви злоупотреби и полицейски произвол на gospodari.com

Две досъдебни производства за полицейско насилие по време на протестите срещу БФС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции