<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209466" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасни взрив...

Фекални води заливат улица в столичен квартал (видео)

30 Ноември 2023
0 400

Фекални води заливат улица в столичния квартал “Витоша”, показва репортаж на bTV. Истински гейзер извира при всеки дъжд от шахтите при кръстовището между ул. „Чавдар Мутафов“ и „Могилата“.

Граждани разказват, че гаражите им са наводнени, а водата се оттича в близкия трафопост, като прекъсва тока и ги излага на риск. Те се притесняват и от замърсяване, тъй като извиращата вода е пълна с фекалии. Според жителите на квартала проблемът е от години.

Добре дошли на нашия исландски водопад. Живея в квартала от 4 години и всеки път, когато има снеговалеж или дъжд, това се случва. Сега явно се поизточваме и намалява.“, казва Таня Савова.

Фекални води заливат улица в столичен квартал (видео)

По думите на Магдалена Райкова течът стига до бул. „Филип Кутев“.

Още при първия дъжд булевардът беше наводнен и приличаше повече на река. Това обаче започва от по-горната част на квартала, още от „Витоша“. Има сериозен проблем с канализацията. Молим общината да отпусне бюджет.“, допълва тя.

Друга жителка сигнализира, че според ВиК шахтите са на ЧЕЗ, а след обаждане до 112 не е имало резултат. По думите на кмета на район „Лозенец“ причината за гейзера са незаконните тръби под улицата.

Там има дере, а от тази страна няма. Това значи, че старото дере е било засипано и вкарано в тръби. Тези тръби са напълно незаконни и не са изчислени според дебита на водата при интензивен валеж или снеготопене. Системното решение е тези улици да бъдат проектирани по законен начин с разрешение за строеж. Това ще позволи да бъдат отводнени. Дотогава като временно решение ще опитаме да подобрим проводимостта на тръбата под улицата, за да пропуска повече вода“, посочи Константин Павлов.

Кметът постави срок за решаването на проблема до следващия сезон. Продължаваме да следим ситуацията

Коментарът на “Господарите”

Отново и отново гражданите на столицата страдат в следствие на немарливост, липса на отговорност и незаконни ремонти. Нямаме представа как улица се разкопава и под нея се поставят незаконни тръби. Кой е позволил подобни действия и как тръбите са вързани към общата система? Не знаем и какво общо има между енергийна компания и канализацията.

Община Сандански даде обещание по казуса с дефектната канализационна тръба (РЕПОРТАЖ)

Кола става аквариум заради теч (видео)

Неизправна общинска канализационна тръба тормози собственици на имот от 10 години (РЕПОРТАЖ)

Румен Бахов пие вода от дупка на пътя, за да информира ВиК за теч (видео)

Това, което знаем обаче, е че подобна ситуация е абсолютно неприемлива. Абсурдно е отходна шахта да прелива при всеки дъжд и да залива улиците, а хората да газят в кал и фекалии.

За пореден път искаме институциите да си свършат работата, да проведат необходимите проверки и да наложат наказания на отговорните лица.

Очакваме вашите сигнали за всякакви подобни абсурди, нередности и злоупотреби на gospodari.com

Фекални води заливат улица в столичен квартал (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции