<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168124" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румъния ни от...

Неизправна общинска канализационна тръба тормози собственици на имот от 10 години (РЕПОРТАЖ)

06 Март 2023
2 5090

Неизправна общинска канализационна тръба тормози собственици на имот в Сандански от 10 години. За абсурдната ситуация, в която са поставени потърпевшите сигнализира Янка Чаушева. Тя разказа за случващото се пред репортера ни Виктория Симеонова.

Сигналът

Янка Чаушева наследява имот в Сандански преди повече от 10 години. По документи той е напълно изряден без тежести и потенциални проблеми. Уви, през 2013 година се оказва, че при всеки дъжд тръба, намираща се в имота, дефектира и изпуска мръсни и чисти води – превръща имота във водопад, както е видно и на кадрите. Чаушева подава сигнали в общината и се оказва, че съоръжението е общинско. Не е ясно обаче кога е поставено, има ли разрешително и защо не присъства на нито една от скиците на имота. От общината винаги обещават при следващото гласуване на бюджета да се заделят средства за преместването на тръбата. Уви, тези обещания остават неизпълнени вече 10 години.

Неизправна общинска канализационна тръба тормози собственици на имот от 10 години (РЕПОРТАЖ)

Междувременно преди седмици при нов теч от тръбата потърпевшата вижда, че в имота се работи. Мъж налива бетон в шахта, намираща се близо до дефектиращата тръба. Тя се обажда на 112, които я насочват към намиращите се в долния край на имота полицаи. На място има и разследващ полицай, както и представители на ВиК-Сандански и Община Сандански. Вместо да обяснят какво се случва обаче и да реагират на сигнала за незаконно извършване на ремонтни дейности, полицаите арестуват Янка Чаушева за 24 часа. В заповедта за арест пишат, че той е извършен по чл.216 от Наказателния кодекс. Той гласи следното:

 Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Остава загадка какво търси въпросното чуждо имущество в имота на потърпевшата.

Oбещание от общински съветник

Пред камерата ни застана и общинският съветник Снежана Стоянова. Тя обеща да се ангажира да зададе редица въпроси, касаещи случващото се в имота, пред Общинския съвет. Предстои да разберем дали ще спази обещанието си.

Очаквайте скоро срещата ни със заместник-кмета на Сандански, а ние очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com.

Неизправна общинска канализационна тръба тормози собственици на имот от 10 години

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции