<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=209472" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиненият з...

Земеделниците и фермерите отново са недоволни – излизат на протест (видео)

30 Ноември 2023
0 357

Земеделниците и фермерите отново са недоволни – излизат на протест. Демонстрациите започнаха в 10:30 часа пред Министерството на земеделието в София, предаде NOVA.

Припомняме, че само преди седмица земеделският бранш беше на пореден протест, в който искаше оставката на ресорния министър Кирил Вътев. Сега те отново недоволстват заради неизпълнените им искания за подобряване на финансовата ситуация в бранша.

Фермери и земеделци отново протестират – искат оставката на ресорния министър (видео)

Земеделниците и фермерите отново са недоволни &#8211; излизат на протест (видео)

Демонстрантите определят подпомагането от страна на държавата за крайно недостатъчно и според тях това е причината българското животновъдство да загива. Още миналата седмица недоволните се заканиха, че ако исканията им не бъдат чути, ще се стигне до затваряне на пътища.

Директорът на НАП обяви свръхпечалбата на земеделците за миналата година (видео)

Исканията

Припомняме, че българските зърнопроизводители на 18 септември започнаха общонационален протест за спасяване на българското земеделие. Пет бяха исканията на Инициативния комитет. Те настояваха за продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна. Както и завишаване на контрола на произхода, качеството и безопасността на вноса на селскостопански продукти в страната.

От бранша искаха още изплащане към земеделските производители на пълния размер на компенсациите за повишените разходи за производство в следствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта до 30 септември. Настояваха също за изплащане на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100 % пропаднали площи. Тогава правителството подписа меморандум с пет точки, удовлетворяващи желанията на земеделците.

Земеделците сложиха край на протестите (видео)

Въпреки че беше постигнато съгласие между кабинета и бранша, за пореден път има недоволство от страна на фермери и земеделци.

Земеделниците и фермерите отново са недоволни – излизат на протест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции