<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210457" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Столично зав...

Жена пострада при изследване с ядрено-магнитен резонанс заради пистолет в джоба

09 Декември 2023
0 639

Жена пострада при изследване с ядрено-магнитен резонанс заради пистолет в джоба. Апаратите използват силни магнитни полета, за да създават изображения на вътрешността на човешкото тяло. Затова има строга забрана за носенето на метални предмети. Пациентите обикновено се наблюдават внимателно, преди да влязат в апарата, информира bTV.

Спусъкът на огнестрелното оръжие се задействал и изстрелял куршум директно в седалището на пациентката. Така рутинният преглед за 57-годишната жителка на американския щат Уисконсин се превръща в ужасен инцидент, коментират специализираните здравни издания в САЩ.

Жена пострада при изследване с ядрено-магнитен резонанс заради пистолет в джоба
Снимка: iStock

Според доклад, подаден от застрахователната компания на жената до Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ през юли, тя е получила огнестрелна рана в дясната част на седалището си.

Пациентката е прегледана от лекар на място, който описва входните и изходните отвори като много малки и повърхностни.

Не е ясно как американката е успяла да внесе оръжие в стаята за ядрено-магнитен резонанс. Тя е била проверявана рутинно за метални предмети и е съобщила, че няма такива в себе си, преди да влезе в нея.

Въпреки всички предпазни мерки, злополуките, причинени от апаратите за ЯМР, не са рядкост.

През октомври медицинска сестра в болница в Сан Франциско е получила контузии, след като е била заклещена между машина за ядрено-магнитен резонанс и болнично легло. Тя е била жестоко издърпана в машината.

През януари бразилски адвокат беше убит в болница в Сао Пауло. Пистолетът, който носел на кръста си, изстрелял куршум в стомаха му.

Хващат началото на множествената склероза с изследване на ретината

Жена пострада при изследване с ядрено-магнитен резонанс заради пистолет в джоба

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции