<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210491" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето как ще гл...

Българи вярват, че BG-ALERT контролира съзнанието чрез ниски честоти

09 Декември 2023
0 6458

Българи вярват, че BG-ALERT контролира съзнанието чрез ниски честоти. Такова твърдение се разпространява в социалните мрежи по време на и след тестовете на новата система за ранно предупреждение при извънредни ситуации.

Путин ще изпревари Сталин

Българи вярват, че BG-ALERT контролира съзнанието чрез ниски честоти

Доводът е, че чрез използването на ниски честоти се предизвиква страх и паника. БНТ направи проверка на фактите и проучи какво всъщност представлява сигналът, който съпровожда съобщенията.

Конспирацията

“Важно е да се знае – тази “тестова” програма е технология, създадена от DARPA. Който е навътре в темата, прекрасно знае какво е DARPA и с какви тъмни дела се занимава. А който не е – препоръчвам да намери информация в мрежата, желателно от алтернативни източници. Сигналът, който ще бъде излъчен, съдържа много ниски честоти, влияещи на подсъзнанието и предизвикващи чувства на страх, паника, ужас, загуба на координация и концентрация. Тази програма трайно се настанява в мозъка, дори и след приключване на транслацията”.

Като автор на твърдението е посочен потребител, чийто профил обаче е поверителен и не може да се види колко пъти е споделена оригиналната публикация във Фейсбук. Твърдението обаче е много популярно – препубликувано в много различни групи, като се цитира първоизточникът.

Какво показа проверката на фактите?

Мобилните телефони с полифонични тонове използват две честоти – 852 и 960 херца, предавани едновременно. За мобилни телефони без полифонични възможности честотата е една – 960 херца.

Честотата е една от основните характеристики на звука, единицата, с която се измерва тя, се нарича херц (Hz). Ниските честоти и инфразвукът са под 20 херца. Т.е. звукът към текстовите съобщения, които получихме в България, не е с ниска честота.

Българи твърдят, че BG-ALERT контролира съзнанието чрез ниски честоти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • анонимен

    10 Декември 2023

    новините се опитват да направят мозъчен резонанс

Реакции