<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210524" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов протест с...

Създателят на PISA: Проблемът е, че учениците в България още се учат да повтарят едно към едно

10 Декември 2023
0 29919

Създателят на PISA: Проблемът е, че учениците в България още се учат да повтарят едно към едно. Светът вече не се нуждае от хора, които просто знаят нещо. А от хора, които могат да правят нещо с усвоените знания.

Депутат от ГЕРБ: Борисов да е премиер, вицепремиер може да е и Пеевски (видео)

Създателят на PISA: Проблемът е, че учениците в България още се учат да повтарят едно към едно

Това заяви създателят на международния тест, чиито резултати за българските ученици са плачевни. Припомняме, че деветокласниците в България са на последно място в ЕС по математика, а по четене – на предпоследно.

Виждания

“Да учиш отговорите някак си не е полезно във времето на ChatGPT, от най-ранна възраст трябва да се научиш да задаваш правилните въпроси, за да подобриш знанията си”, казва той.

“Наистина е важно учителите да не измислят урока сами в класната стая, а да работят в професионална среда и да си сътрудничат с останалите.

Другата част се състои в това родителите да са по ангажирани и да подкрепят децата си. Виждаме, че в България родителите често гледат на училището като на клиент.

Аз изпращам детето си на училище, но аз не съм част от системата – в много образователни системи, които са на по-високо ниво, родителите са много по-активни в подкрепянето на децата си вкъщи. Но също така поддържат връзка с учителя и работят с него, за да допринесат към по-добрите крайни резултати. Особено родителите в неравностойно положение.

Третият аспект се състои в това България да стане по-добра, за да привлича най-талантливите учители към класните стаи, които представляват най-голямо предизвикателство. Има много големи разлики в крайните резултати на тези, които са в неравностойно положение и останалите”.

Източник: бТВ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции