<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210933" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Студенти от П...

Туристическата индустрия в Турция иска промени в all inclusive модела

13 Декември 2023
0 223

Представители на турската туристическа индустрия предлагат да се преразгледа системата “all inclusive” в някои хотели. Предвижда се в такива случаи туристите да могат да избират за кои храни и напитки ще плащат, информира БТА.

Като цяло на много места системата “all inclusive” ще остане.

Ръководителят на Средиземноморската асоциация на хотелиерите и туроператорите (AKTOB) Каан Кавалоглу мотивира необходимостта от тази инициатива с нарастващите разходи на фона на сложната икономическа ситуация в Турция, както и със създаването на нови видове услуги с по-ниски цени за туристите.

Туристическата индустрия в Турция иска промени в all inclusive модела
източник: istockphoto

Предложеният модел, условно наречен “плащаш толкова, колкото използваш”, е насочен предимно към безалкохолната версия на „all inclusive“.

В Турция има хотели с безалкохолна система “all inclusive”, а през последните години се продават много такива пакети, включително на руския пазар. Този тип пакети са ориентирани предимно към семейни почивки.

Според туроператорите почивките в Турция с безалкохолен вариант на системата „all inclusive” са със 7-10 на сто по-евтини от обичайните. Засега не е ясно колко по-икономичен ще бъде форматът “плати толкова, колкото използваш” в сравнение с традиционните пакети.

Туристическата индустрия в Турция иска промени в all inclusive модела

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции