<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Всички „на а...

ГЕРБ обеща предизборно нова детска градина в София, строеж обаче още няма (видео)

21 Декември 2023
0 114

ГЕРБ обеща предизборно нова детска градина в София, строеж обаче още няма. Става дума за столичния квартал “Обеля 1”. За нередностите около “строежа” на детското заведение съобщи новият кмет на район “Връбница” Румен Костадинов.

През септември беше направена първата копка на нова детска градина в столичния квартал “Обеля”1. Лопатите грабна бившият кмет на София Йорданка Фандъкова, заено с бившия районен кмет на “Връбница” Младен Младенов от ГЕРБ. Общински съветници от партията също присъстваха.

ГЕРБ обеща предизборно нова детска градина в София, строеж обаче още няма (видео)

Младенов дава гръмки обещания в своя Facebook публикация, че това ще бъде “най-иновативната” детска градина в София. Сегашният кмет от “Спаси София” обаче разкрива, че тези думи нямат нищо общо с истината. Той твърди, че градината изобщо няма да се

Неизпълнените обещания на Фандъкова отново извадиха на протест родители на неприети в детски градини деца (РЕПОРТАЖ)

Детската градина няма даже и разрешително за строеж и всички необходими документи! Това е наследството от предишното управление – предизборен пиар и снимки, фалшиви обещания за жителите на “Обеля”, неспазени процедури и липса на документи. Нашaта цел е строителството да започне в първите месеци на 2024 г. и да осигурим дългочаканите нови места за децата на “Обеля”. Това написаха от “Спаси София” във Facebook.

Кметът на район “Връбница” пояснява, че след встъпването в длъжност е възложил проверка на обекта и справка защо не се изпълнява.

На 8 декември открих, че обществената поръчка е обжалвана в КЗК, което допълнително усложнява процеса по стартиране на обекта, докато няма решение по отношение на жалбата. Но това, което беше шокиращо за мен, е как жалбата е получена в администрацията на 1 ноември, като е имало 3-дневен срок за отговор. По време на предизборната кампания зам.-кметът на района е бил временно изпълняващ длъжността. Но преписката не е пренасочена и съответно аз установих това много по-късно”, допълва Костадинов.

Той поясни, че от месец се работи за решаването на проблема, че разрешителното за строеж вече е издадено и че се очаква решение от КЗК.

По програмата на Йорданка Фандъкова се твърди, че се изграждат 23 нови сгради на детски градини. Проверка на БНТ обаче установява, че всъщност напълно новите сгради на детски градини са само шест. “Посетихме строежа на 17 ноември – почти два месеца след първата копка. Багерът го нямаше, не бяха започнали никакви строителни дейности. Липсваше табела кой е изпълнител на обекта, части от оградата бяха съборени”. Това пише екипът на медията за “строежа” на детското заведение в “Обеля 1”.

Коментарът на “Господарите”

Проблемът с местата в детски градини в София е много наболял. И подобен ПР трик от страна на ГЕРБ е гавра с всички родители, които се БОРЯТ за място за своето дете. За поредна година близо 10 000 деца останаха извън детските градини и ясли. Тази статистика идва на фона на по-малък брой кандидатстващи като цяло, както и на години обещания от страна на кмета Йорданка Фандъкова за разкриване на места за всички деца.

Родителите настояват за построяване на още детски градини, за премахване или промяна в точковата система. Както и за по-добри условия за работещите в детските заведения. Силно се надяваме този блян по-скоро да се превърне в реалност! Защото децата са нашето бъдеще и сме длъжни да им осигурим равен старт!

Фандъкова излъга за детските градини и на раздяла – ето колко нови се строят в действителност (видео)

Фандъкова с нови лъжи за детските градини, заместникът ѝ избяга от протестиращи родители (РЕПОРТАЖ)

Кирил Петков вика Фандъкова да обясни защо не се строят нови детски градини

ГЕРБ обеща предизборно нова детска градина в София, строеж обаче още няма

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции