<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=211909" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бургаска бол...

Голото бебе от корицата на „Nevermind“ възобнови иска си срещу Nirvana

22 Декември 2023
0 196

Голото бебе от корицата на „Nevermind“ възобнови иска си срещу Nirvana за сексуална експлоатация. Спенсър Елдън стана известен с култовата си снимка за обложката на албума на групата.

Спенсър Елдън, сега на 32 години, заведе дело срещу Nirvana, твърдейки, че групата е публикувала изображения на сексуално малтретиране на деца, пише LADbible.

Четиримесечният Елдън се появява на обложката на “Nevermind” гол и плуващ в басейн, гонейки банкнота.

Мъжът, сниман като бебе за обложката на албума “Nevermind”, съди Nirvana за детска порнография

На 21 декември апелативен съд на САЩ отмени решението на предходна инстанция. Това гласеше, че Елдън е чакал твърде дълго, за да заведе дело срещу групата. Съдът обаче не казва дали корицата нарушава някакви закони или не.

Голото бебе от корицата на „Nevermind“ възобнови иска си срещу Nirvana
Снимка: стопкадър/видео YouTube Inside Edition

Адвокатът на Елдън Робърт Луис коментира, че клиентът му е много доволен от решението. И “очаква с нетърпение деня си в съда“.

Делото на Елдън, което той заведе през 2021 г., твърди, че обвиняемите „съзнателно са произвели, притежавали и рекламирали детска порнография, изобразяваща Спенсър. Те съзнателно са получили стойност в замяна на това… Въпреки това знание, обвиняемите не са предприели разумни стъпки, за да защитят Спенсър и да предотвратят разпространението на изображенията“.

В иска се твърди, че родителите му никога не са подписвали разрешение за използване на снимката. Търси 150 000 щатски долара от всеки от 17-те обвиняеми.

Съдия в Лос Анджелис миналата година постанови, че делото трябва да бъде прекратено. Причината – Елдън не го е завел в рамките на 10 години, след като е разбрал за корицата.

Тази седмица обаче апелативният съд установи, че той все още може да съди групата за по-нови реплики на обложката, включително за преиздадената версия на албума през 2021 г.

Дейв Грол за пръв път коментира иска за сексуална експлоатация заведен от мъжа сниман като бебе на корицата на Nevermind

Припомняме, че  края на 2021 г. Дейв Грол коментира за пръв път иска за сексуална експлоатация, заведен от Спенсър Елдън. Мъжът, който се появи гол като бебе на корицата на емблематичния албум “Nevermind” на Nirvana, многократно настоява за цензурирането на обложката.

Барабанистът на Nirvana и фронтмен на Foo Fighters очевидно смята, че животът е твърде кратък, за да се занимава с подобни неща.

Голото бебе от корицата на „Nevermind“ възобнови иска си срещу Nirvana

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции