<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207351" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Евакуираха ц...

Избягал от цирка: Лъв се разхожда свободно из италианските улици (видео)

12 Ноември 2023
3 106

Избягал от цирка: Лъв се разхожда свободно из италианските улици. Оказва се, че възрастното животно е избягало от местен цирк.

Медии публикуваха кадри на лъвът, който обикаля улиците на италианския град Ладисполи, близо до Рим.

Алесандро Грандо – кметът на града – е призовал местните жители да не напускат домовете си, докато полицията и служителите на цирка се опитват да заловят животното.

В 21:30 местно време снощи, след 5-часово “преследване”, кметът съобщи на личната си страница във Facebook, че лъвът е бил “упоен и заловен”.

Избягал от цирка: Лъв се разхожда свободно из италианските улици (видео)

Грандо изрази надежда, че инцидентът може да помогне “най-накрая да се сложи край на експлоатацията на животните”.

Коментарът на “Господарите”

Няма нищо необичайно в това, че лъвчето е искало да избяга от цирка. Всички много добре знаем как се отнасят с животните в цирковете. Въпреки това продължаваме да водим децата си там за “забавление”. Няма нищо забавно в това недохранени животни да бъдат държани в клетка, да бъдат бити и принуждавани “да изпълняват номера”.

Съществуват редица други форми на забавление и на печалба. Крайно време е да спре експлоатацията на животни за лични облаги. Техният живот е също толкова важен колкото и човешкия!

Редица примери за малтретиране на животни има и у нас. Това са малка част от тях:

Екзотично животно със залепена уста е използвано като атракция в Слънчев бряг

Над 50 кучета и десетки котки са били отровени в село Калояново, Пловдивско

Общински служители изхвърлят упоени полуживи кучета от Благоевград в други общини (РЕПОРТАЖ)

Масово тровене на кучета и котки в Пловдив, има заподозрян

Припомняме, че инициативата за Зоополиция стартира в “Господари на ефира” още през 2008 година. Оттогава ние от “Господарите” успяхме да принудим Министерството на вътрешните работи да разкрие формално такава. За съжаление в последните години получаваме все повече сигнали, че тя на практика не работи. Затова отново призоваваме институциите да изпълнят обещанието си и да има ефективни мерки срещу хората, които тормозят животни!

Видео: YouTube / Ultramix Tv / CAMERAS CAPTURE THE MOMENT WHEN A LION ESCAPES FROM THE CIRCUS, SOWING FEAR IN THE STREETS OF ROME

Избягал от цирка: Лъв се разхожда свободно из италианските улици

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции