<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216528" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Краси още се ...

“Спешна помощ” отказа помощ – жена почина в такси на път за болницата

08 Февруари 2024
0 1316

“Спешна помощ” отказа помощ – жена почина в такси на път за болницата. От Спешния център в Сливен отказали да изпратят линейка, която да вземе жената от дома ѝ.

63-годишната жена се почувствала зле в дома на дъщеря си и зет си във вилната зона на Сливен. Роднините ѝ звънят на тел. 112. Оттам поискали да чуят жената, за да преценят ситуацията. Тя обаче била неспособна да говори. Затова и диспечърът отказал да изпрати линейка.

Лекари отказват спешна помощ на дете, защото е от друга област (РЕПОРТАЖ)

Заради отказа на “Спешна помощ”, близките на жената били принудени да намерят алтернативен транспорт. Те повикали такси, заради което загубили ценни минути. Шофьорът оставил жената и роднините ѝ пред болницата, където само констатирали нейната смърт.

&#8220;Спешна помощ&#8221; отказа помощ &#8211; жена почина в такси на път за болницата

“Качиха една много мъничка женичка при мен. Казаха ми карай бързо, защото не искат да ни изпратят линейка. Бяха много притеснени. По-късно разбрах, че е починала в колата ми”, разказва пред bTV шофьорът на таксито.

Всяко четвърто повикване на Спешна помощ у нас не се обслужва

Центърът за Спешна помощ в Сливен отказва да коментира случая, но признава, че служителят не е преценил ситуацията. Директорът на центъра обяви, че той ще бъде наказан дисциплинарно.

Коментарът на “Господарите”

За пореден път Спешната помощ в България доказа, че нито е “спешна”, нито е “помощ”. Недопустимо е да се отказва кола на човек в нужда, само защото не “сме чули колко е зле”. Недопустимо е и да се чака с часове за линейка, но и това се случва у нас. В това ценно време, което хората губят в очакване на “спешната” помощ, те се борят за своя живот. Всяка секунда е от значение! Животът не е разменна монета и един не трябва да се приоритизира пред друг. Абсурдна държава!

Жена почина, докато чака линейка във Видин (видео)

Съболезнования на близките на починалата!

“Спешна помощ” отказа помощ – жена почина в такси на път за болницата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    08 Февруари 2024

    То е и недопустимо да не се прави път на линейката . Но такова ни възпитанието.

Реакции