<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218336" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първо заседа...

Ето коя европейска държава разреши пушенето на марихуана на публични места

24 Февруари 2024
0 666

Ето коя европейска държава разреши пушенето на марихуана на публични места – Германия. Решението влиза в сила от 1 април. Местният парламент подкрепи нов закон за легализиране на употребата на канабис за развлечение, съобщи BBC.

Според закона лица над 18 години в Германия ще имат право да притежават значителни количества канабис, но строгите правила ще затруднят закупуването му.

Плановете във Федералната Република за частичното легализиране на канабиса за забавление не сa нови. Очаква се съвсем скоро законопроектът да бъде приет. Въпреки това в държавата все още има дискусии относно какви точно да са параметрите.

Торта с марихуана случайно бе поднесена на погребение в Германия

Ето коя европейска държава разреши пушенето на марихуана на публични места
Снимка: iStock

На възрастните ще бъде позволено да притежават до 25 грама канабис за лична употреба. В домашни условия е позволено притежание на до 50 грама канабис и ще бъде разрешено отглеждането на до три растения на човек.

Oтглеждането и разпространението на канабис ще могат да се извършват чрез сдружения с нестопанска цел или клубове за отглеждане на растението. Такива вече са разрешени в някои региони на Испания и Малта. На сдруженията за отглеждане е разрешено да доставят на своите членове максимум 25 грама канабис на ден на човек, но не повече от 50 грама общо на месец.

Наши съседи се оказаха първи по употреба на канабис в Югоизточна Европа

Притежанието на над 30 грама на обществени места и на над 60 за частни имоти ще бъде наказуемо. При превишаване на ограниченията за притежание могат да бъдат наложени глоби в размер до 30 000 евро.

Употребата на канабис ще бъде забранена в радиус от 100 метра около училища, детски градини, детски площадки и обществени спортни съоръжения. Според проектозакона не е разрешено да се пуши марихуана в пешеходните зони между 07:00 ч. и 20:00 ч.

Видео: NOVA

Ето коя европейска държава разреши пушенето на марихуана на публични места

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции