<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172601" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бежанците в Е...

Наши съседи се оказаха първи по употреба на канабис в Югоизточна Европа

30 Март 2023
0 223

Наши съседи се оказаха първи по употреба на канабис в Югоизточна Европа. Проучване отреди първенство на гражданите на Северна Македония в любопитна класация. Данните са публикувани на сайта Langeist.

Сред лидерите на Стария континент с над 10% потребяващи марихуана са Италия (10,2%), Франция (10,5%), Хърватия (10,2%) и Германия (11%). Но от по-южните европейци лидер се оказа Северна Македония, която е с процент от 6,6.

Закопчаха дилър-полицай с килограм и половина канабис

Най-ниски показатели са показали гражданите на Сърбия (2%), Унгария (с 1,3%) и Турция (с 1,1%). България също е в компанията на слабо пушещите нации, като нейният процент е 2,4. Данните в проучването са взети въз основа на изчисления какъв процент от населението е употребявало марихуана през последните 12 месеца.

И Малта легализира канабиса за лична употреба

Проучването посочва Република Северна Македония като държава, в която марихуаната е легализирана за медицински цели. Единствената държава в Европа, легализирала канабиса е Малта. Там билката може да се отглежда в социални клубове за канабис, които могат да го разпространяват между членовете, до максимум 7g на ден и 50g на месец.

Наши съседи се оказаха първи по употреба на канабис в Югоизточна Европа

Наши съседи се оказаха първи по употреба на канабис в Югоизточна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции