<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218654" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Акция на МВР ...

Плъх на борда приземи Airbus

27 Февруари 2024
0 237

Плъх на борда приземи Airbus. Националният авиопревозвач на Шри Ланка обвини гризача за приземяването на самолета за цели три дни. Това предизвикало хаос и закъснения на полетите. Също и опасения, че подобна новина би отблъснала инвеститорите, пише VOA.

Гризачът бил забелязан по време на полет на Airbus A330 на SriLankan Airlines от пакистанския град Лахор в четвъртък. Извършена е спешна проверка на самолета, за да се гарантира, че няма проблем с отделните компоненти.

Плъх на борда приземи Airbus
Снимка: iStock

Служител на авиокомпанията обяви, че самолетът вече е възобновил полетите си, но тридневното му приземяването е повлияло на целия график.

Самолетът беше приземен за три дни в Коломбо“, каза представител на авиокомпанията, пожелал анонимност.

Държавната авиокомпания, която натрупа загуби от над 1,8 милиарда долара в края на март 2023 г., има три други самолета, спрени за повече от година. Тя разполага с общо 23 машини.

Превозвачът няма пари, за да плати задължителен основен ремонт на двигателите.

Министърът на авиацията Нимал Сирипала де Силва каза пред репортери, че скитащият гризач може да изплаши “малцината инвеститори”, заинтересовани да поемат обременената с дългове авиокомпания.

Плъх на борда приземи Airbus
Снимка: iStock

Няколко правителства са се опитвали да продадат националния авиопревозвач, но без успех.

Предишно правителство дори е предложило авиокомпанията за един долар, но и тогава не е имало желаещи.

Международният валутен фонд, който спаси Шри Ланка миналата година със заем от 2,9 милиарда долара, разпределен за четири години, подчерта, че такива държавни предприятия са тежко бреме за националния бюджет.

Авиокомпанията беше печеливша, докато споразумението за управление с националния авиопревозвач на Обединените арабски емирства не беше отменено през 2008 г. след спор с тогавашния президент Махинда Раджапакса. Тогава превозвачът е отказал да свали пътници и да даде местата им на 35 членове на семейството на Раджапакса, които са се връщали от почивка в Лондон.

Жена, родила на борда на самолет, не знаела, че е бременна (видео)

Плъх на борда приземи Airbus

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции