<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нинова обяви ...

“Златният гьол” на “Капитан Адреево” официално премина в държавни ръце (видео)

29 Февруари 2024
0 189

“Златният гьол” на “Капитан Адреево” официално премина в държавни ръце. Държавната лаборатория за изследване на пестициди на граничния пункт започва работа днес, предаде NOVA.

Капацитетът ѝ трябва да осигури своевременен и ефективен контрол върху качеството на плодовете и зеленчуците, които влизат у нас от Турция и други страни.

Милиони левове потънаха в “Златния гьол”

Средствата за лабораторията са осигурени от държавния бюджет, а инвестицията е на стойност два милиона лева. На церемонията по откриването ще присъстват премиерът Николай Денков и министърът на земеделието Кирил Вътев.

След прекратяването на договора с частната фирма, която изпълняваше дезинфекцията, вече близо две години пробите, които се вземат на границата, пътуват за изследване до София. Това бави процеса и създава проблеми на шофьори и търговци.

&#8220;Златният гьол&#8221; на &#8220;Капитан Адреево&#8221; официално премина в държавни ръце (видео)

Гечев пресушава “златния гьол” на ГКПП Андреево (видео)

Припомняме, че аферата “Златна локва” продължи 10 години. С договор от 2013 г. се прехвърлиха на частна фирма дезинфекцията на влизащите от Турция у нас камиони и коли, както и събирането на таксите за тази услуга. Държавата беше ощетена с милиони левове, заради бездействието на институциите. Страни по сделката тогава са Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) – възложител, и фирмата изпълнител “Пи Еф Си”. Интересното е, че фирмата е създадена малко преди подписването на договора. Можем ли да твърдим, че сега в “златната локва” ще продължат да потъват средства, но по друг път?

“Златният гьол” на “Капитан Адреево” официално премина в държавни ръце

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции