<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158453" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Природозащит...

Гечев пресушава “златния гьол” на ГКПП Андреево (видео)

10 Януари 2023
0 279

Служебният земеделски министър Явор Гечев съобщи на брифинг на ГКПП „Капитан Андреево”, че е разпоредил двумесечно предизвестие на фирмата, която държи тъй наречения “златен гьол”.

“Държавата влиза в собствеността си. Договорът изтича на 12 март. В документа е вписано, че ако държавата го прекратява, трябва да прати двумесечно предизвестие”, допълни той.

Става въпрос за три пункта за дезинфекция на превозни средства, които влизат от Турция в България на ГКПП „Капитан Андреево”

По думите на министър Гечев, фитосанитарният контрол ще бъде отделен, тъй като съществува капацитет за чисто нова държавна лаборатория.

Гечев пресушава &#8220;златния гьол&#8221; на ГКПП Андреево (видео)

“Златният гьол”, който надживя правителства

„Ще бъде направена държавна фирма, която ще се управлява от 5 институции, за да може държавата да управлява процеса. Държавата си влиза в дейността (за дезинфекция)” изтъкна Гечев.

Според министъра държавата е в състояние да изпълнява дейността, тъй като не става въпрос за “атомна физика”, но фирмата-изпълнител все още не може да напусне, тъй като договорът все още не е изтекъл.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции