<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219910" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Rakuten Viber предс...

Строежът на метрото в “Овча Купел” блокира достъпа до домовете на жителите (видео)

11 Март 2024
0 160

Строежът на метрото в “Овча Купел” блокира достъпа до домовете на жителите. Жители на столичния квартал изразяват нодоволството си пред NOVA за затрудненията, с които се сблъскват ежедневно. Строителният обект затваря улицата, на която хората живеят. Те са принудени да излизат с автомобилите си, правейки няколко нарушения, включително минаване през трамвайни релси.

Гражданите споделят, че заради блокирания достъп не се осъществява и сметосъбиране. Въпреки това те продължават да плащат такса “смет” към общината, което е абсурдно, по техни думи.

Жителите на квартал в Созопол могат да стигнат до домовете си само с… гумени ботуши (видео)

Строежът на метрото в &#8220;Овча Купел&#8221; блокира достъпа до домовете на жителите (видео)

Вариантите за прибиране до домовете им се свеждат до два. Единият не нарушава закона, но е свързан с много удължен път по разбити улици, а изходът на който извежда предлолага много рязък завой на шосе, където непрекъсното има засилен трафик. Потърпевшите дори споделят, че настилката, по която шофират, прилича на селски път. А другият вариант е – с минаване по трамвайната линия и извършване на още няколко нарушения.

Жителита на квартала споделят, че понякога дори две коли се засичат на трамвайната линия и не могат да се разминат. Вече е имало и инциденти, в които твамвай е блъснал автомобил, преминаващ неправомерно.

Строежът на метрото в &#8220;Овча Купел&#8221; блокира достъпа до домовете на жителите (видео)

Кметът на район “Овча Купел” Ангел Стефанов потввърди всички оплаквания на жителите.

„Гражданите нямат регламентиран достъп. Като кмет на района много пъти съм подавал сигнали до Столичната община. Това не е проблем, който може да бъде решен само с усилията на района. Ако няма целево финансиране, нищо не може да се случи”, уточни Стефанов.

Затрупаха незаконно дерето на река заради строеж на жилищен комплекс в София

Той поясни, че има няколко постройки, които навлизат в пространството за строежа на метространцията. Те също са част от проблема. Очаква се на тяхното място да бъде изградена улица, по която да минават жителите на квартала. „По последна информация има проект за пробив, а процедурата за отчуждаване на тези 20 квадратни метра частен имот е започнала”, отбеляза кметът.

Стефанов поясни, че това инеженерно решение ще е трудно за изпълнение, но било единственият вариант, за да имат хората достъп до домовете си. Той обеща, че ще продължава да настоява пред Столична община за по-бързи мерки.

Гражданите обаче нямат доверие на думите му.

Коментарът на “Господарите”

Скъпи приятели, виждаме, че без значение дали става дума за частен или общински строеж – изводът е един и същ. Никой не мисли за последиците за гражданите. Няма значение дали могат да стигнат до домовете си, важното е да се отчита дейност. Хората са принудени да извършват куп нарушения или да удължават пътя си до вкъщи, защото общината отново не си е свършила работата. Докога така?

Строежът на метрото в “Овча Купел” блокира достъпа до домовете на жителите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции