<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220781" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жители на три...

Ремонтът невъзможен: Пак пренареждат жълтите павета в София (видео)

19 Март 2024
0 199

Казусът с непослушните жълти павета в София продължава. Ново пренареждане на настилката е започнало тази вечер, съобщава БНТ.

Вадят се металните лайсни, от които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите си. Същите тези лайсни, за които се твърдеше, че ще сложат край на безкрайните ремонти на ремонти на ремонти.
Последното пренареждане на жълтите павета бе извършено през лятото и есента на миналата година след некачествен ремонт. Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова глоби фирмата изпълнител със 100 000 лв.

Ремонтът невъзможен: Пак пренареждат жълтите павета в София (видео)
Снимка: БНТ

Преди миналогодишното полагане на железните винкели през 10 метра, от екипа на Фандъкова извършиха тест на малък периметър. Тогава обявиха, че новата технология на редене е проверена и сигурна.

При последния ремонт беше сформирана работна група. Експертите дадоха своето становище, че не може да се излива специална смола, която да държи паветата в гнездата им. Затова трябваше да се намери друг работещ вариант. Така се мина към използването на тези метални шини.“, каза общинският съветник Антон Хекимян от ГЕРБ в началото на март.

Тогава Хекимян пропусна да припомни, че тази технология бе избрана и защитавана именно от екипа на Фандъкова и се опита изцяло да прехвърли топката на ПП-ДБ-“Спаси София”, като попита какво те ще предприемат.

Ремонтът приключи на 1 октомври 2023 г. – половин месец по-късно от обявеното. Обхванатият участък бе 2000 кв. метра, а дейностите бяха извършени за сметка на фирмата изпълнител.
Преди около седмица обаче екипи на Столичната община установиха огъване на профилите, частично пропадане и разместване на жълтите павета в района на площад “Народно събрание” – което налага и новия “ремонт на ремонта”.

Коментарът на “Господарите”

Явно ремонтът на жълтите павета е ахилесовата пета на всяка администрация.

Какви ли не оправдания и обещания се изсипаха през годините по повод на този печален софийски участък. То не бяха замервания, комисии и проверки, които, разбира се, не дадоха никакъв резултат. Безкрайното ремонтиране на паветата е просто поредният златен гьол, от който лочи една камара народ.

“Господарите” в епичен сблъсък със замесените в ремонта на жълтите павета (РЕПОРТАЖ)

“Господарите” намират счупени плочки по проекта с кривите жълти павета (РЕПОРТАЖ)

Дани Йорданов от “Господарите” пита “Трейс” за кривите павета и счупените тротоари (РЕПОРТАЖ)

Абсурдно е, че такъв елементарен казус продължава толкова години. Абсурдно е и че през 2024 г. ние все още не можем да оправим централните части на столицата ни.

Скъпи общинари, стига сте се гаврили с избирателите си, а вземете и свършете малко работа. Не се притеснявайте, кранчето с обществените поръчки няма да спре.

Ремонтът невъзможен: Пак пренареждат жълтите павета в София (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции