<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221018" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията ве...

Бившият бразилски президент е обвинен, че има фалшив сертификат за COVID ваксинация

20 Март 2024
0 83

Бившият бразилски президент е обвинен, че има фалшив сертификат за COVID ваксинация, съобщи Al Jazeera. Обвинителният акт на федералната полиция беше публикуван от Върховния съд на Бразилия във вторник след разследване, започнало миналата година. 

Разследването е разкрило, че данните за имунизацията на Жаир Болсонаро са били подправени. Според тях той е бил ваксиниран срещу коронавируса през юли 2021 г. в Сао Пауло, когато всъщност не е бил в града. На базата на това бразилската полиция официално обвини Болсонаро в измама.

Бившият бразилски президент е обвинен, че има фалшив сертификат за COVID ваксинация

Вече има осъдени заради фалшиви Covid сертификати

Федералната полиция заяви в доклад от 231 страници, че Болсонаро и още 16 души са планирали да издадат „фалшивите сертификати, за да получат предимства, докато вирусът бушува”.

Бившият президент може да бъде обвинен във фалшифициране на данни в системата за обществено здраве и в създаване на престъпна организация за избягване на правилата. Един от бившите съветници на Болсонаро, който беше арестуван през май и впоследствие освободен, след като признал вината си, също е официално обвинен. 

Сега предстои Главната прокуратура трявбва да реши дали да повдигне обвинение срещу бившия държавен глава. Той може да бъде лишен от свобода за 12 години.

Най-малко 3000 фалшиви Covid сертификати са открити при акция в София (видео)

Бившият президент на Бразилия да не се притеснява! Половин България си живееше спокойно с фалшиви сертификати за ваксинация. Само да не се окаже, че и неговият е издаден в Горубляне…

Бившият бразилски президент е обвинен, че има фалшив сертификат за COVID ваксинация

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции