<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148468" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 161 милиона до...

Вече има осъдени заради фалшиви Covid сертификати

25 Октомври 2022
0 242

Започнаха първите дела за представяне на фалшиви сертификати за Covid-19 при пътуване. Общо 11 души са били осъдени. Предвидените присъди са лишаване от свобода от 6 до 8 месеца и глоба до 2000 евро.

Вече има осъдени заради фалшиви Covid сертификати
iStock

СРЗИ: Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 до 1000 лева

Има общо 820 установени случая на измами. По-голямата част от хората, хванати с фалшив сертификат, са се признали за виновни и са приели доброволно да платят глоба от 750 евро. Останалите 160 обаче са отказали глобата и затова ще се изправят пред съда, както вече 11 от тях.

Повечето от осъдените са получили наказание лишаване от свобода за 6 месеца и глоба в размер на 1600 евро. Един от подсъдимите е имал и предишно провинение – подправяне на документи. Неговото наказание е 8 месеца затвори и максималната глоба от 2000 евро.

Вече има осъдени заради фалшиви Covid сертификати
iStock

Всички 820 души са били засечени в нарушение в Брюксел на летище “Завентем”, след април 2021 г. Това е точно след като мерките за пътуване са били разхлабени и е било необходимо да се предостави сертификат от негативен PCR тест.

Прокуратурата повдигна обвинение на лекаря, хванат от “Господарите” да издава фалшив сертификат за ваксина срещу Covid-19 (видео)

Във видеото по-горе може да видите репортажа ни след въвеждането на зелените сертификати в България като задължително условие за влизането на публични места. Тогава нашият репортер Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт пробваха (и успяха) да влязат на различни места с фалшиви сертификати. Вижте повече!

Вече има осъдени заради фалшиви Covid сертификати

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции