<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=222511" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Готвят проте...

Хора в Разградско могат да останат без достъп до имота си заради частен път (видео)

04 Април 2024
0 93

Продажба на общински парцел в разградското село Осенец предизвика недоволството на местни жители, които организират протест, съобщава bTV.

Те казват, че ако теренът стане частен, това ще доведе до ограничаване на достъпа до стопански двор и бензиностанция.

Нямаме нищо против инвеститора. Проблемът е административен. Границите на имота отрязват един път, който се ползва от всички собственици на стопанския двор. Ограничава се достъпът до базата – камиони и трактори много трудно ще стигат.“, обяснява един от жителите на село Осенец.

Ограден имот остави жители на няколко блока в София без достъп до домовете им (видео)

Пътят, на който се намираме в момента, изобщо не е част от имотната сделка, срещу която гражданите протестират. Единствено се продава земята под бензиностанцията, която е в близост. Пътят не се продава и няма да бъде затварян.“, подчертава кметът на Разград Добрин Добрев.

Хора в Разградско могат да останат без достъп до имота си заради частен път (видео)
пътят, който може да бъде блокиран. Стоп кадър: bTV

От кметството коментират положението и във Facebook:

Във връзка с появилите се спекулации относно продажбата на земята под бензиностанция “Шел”, Ви уведомяваме, че на сесия на Общински съвет – Разград, проведена на 26.03.24г., бе прието решение същата да бъде продадена.

Продажбата включва земята под бензиностанцията, паркинга и пътната връзка, изградена от собственика на бензиностанцията, за да може автомобилите да стигат до нея.

Продажбата НЕ включва локалния път, с двете пътни връзки, които обслужват стопанския двор. Нито достъпа до стопанския двор от съседната улица “Рила”. Не са верни твърденията, че достъпът на автомобили и земеделска техника ще бъде възпрепятстван и ограничен.

Нещо повече, може ли някой да си представи, че съществува бензиностанция, чийто вход и изход ще бъдат заградени? Това е в разрез с всякаква икономическа логика. За да бъде използвана бензиностанцията трябва да има свободен достъп до нея.

На следващо място, в решението на Общински съвет – Разград е записано, че 30% от приходите от продажбата ще бъдат разпределени в бюджета на селото. Така тези 43 717,50 лв. ще се използват за подобряване на неговата инфраструктура.

Надяваме се казусът да бъде изяснен в най-скоро време, за да не се стига до ситуации като тези:

Поредният “частен път” в София оставя имот без достъп (РЕПОРТАЖ)

8 имота са блокирани от „частен път“ в Панчарево (РЕПОРТАЖ)

Вижте какво обеща кметът на Панчарево за блокираните от „частен път“ имоти (РЕПОРТАЖ)

Хора в Разградско могат да останат без достъп до имота си заради частен път (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции