<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=223434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна обми...

Годишните технически прегледи рязко поскъпнаха двойно (видео)

13 Април 2024
0 1059

Годишните технически прегледи рязко поскъпнаха двойно. Ако до този момент шофьорите плащаха между 45 и 60 лв., то в момента цените достигат до 90 лв. и дори до 100 лв, разказва bTV.

Компания за коли под наем продължава да не връща депозитите на клиентите (РЕПОРТАЖ)

За да задържи своите клиенти, собствениците на сервизи се опитват да поддържат достъпни цени. Но и техните разходи са се увеличили. „Токът, консумативите, всичко върви нагоре и горе-долу трябва да е съобразено, но не трябва да е прекалено, защото в един момент… от празен сервиз няма смисъл. Купуваме постоянно инструменти, апаратура, което няма как да не се отрази, защото ние гоним някакво качество“, казва Димитър Стоилков, управител на автосервиз.

Годишните технически прегледи рязко поскъпнаха двойно (видео)
снимка: iStock

Влияние оказва и постоянното нарастване на минималната работна заплата. От януари тази година тя вече е 933 лв. Всеки сам решава каква да е цената, която да предложи на клиента, напомнят търговците. Конкуренцията между автосервизите също е определяща.

Както и при други стоки и услуги, има разлика в цената между София и другите градове. В столицата традиционно е най-скъпо. Факт обаче е, че ГТП-тата са задължителни за всички шофьори и това увеличение не може да бъде избегнато.

Годишните технически прегледи рязко поскъпнаха двойно (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • До вчера продавах банички а днеска вече списвам странички

    13 Април 2024

    ...рязко поскъпнаха двойно... Това е толкова много лошо

Реакции