<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=229492" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Турски канди...

Отново на шофьорски изпит ако останем без точки (видео)

13 Юни 2024
0 95

Отново на шофьорски изпит ако останем без точки. Заместник-министърът на транспорта Димитър Недялков сподели пред NOVA, че промените са качени за обществено обсъждане.

Новите промени в Закона за движение по пътищата минаха на първо четене

“Когато контролните органи преценят, че човекът не е достатъчно добре подготвен, трябва да бъде дообучен. При отнети контролни точки може би е нужно да се отиде и на психологически тест, а не само на теоретичен и практически изпит. Целият учебен процес трябва да се дигитализира. Електронна система ще въвежда автоматично данните, така ще бъдат изпълнени всички минимално заложени изисквания към шофьорите”, коментира той.

По думите му до края на юли може новите промени да бъдат в сила, ако бъдат приети възможно най-бързо.

Според автоинструктора от Монтана Владимир Илиев след изчерпване на контролните точки водачите и сега подлежат на изпити по теория и практика. “Ограничаването на броя на явяване на изпит не е добра идея. Имаше я по време на социализма. По-добре да се уреди въпросът със задължителните часове, които трябва да се преминат – да са минимум 40. Колкото повече караш, толкова по-добре ще се научиш да управляваш автомобила”, заяви той.

Отново на шофьорски изпит ако останем без точки (видео)
снимка: iStock

Коментарът на “Господарите”

Сами по себе си по-строгите мерки не са достатъчни за предотвратяването на тежки пътни инциденти. Нужни са и по-добра организация на движението, отговорна и съвестна работа на властите, както и овладяна корупция. Важно е не само да се приемат нови и нови промени в Закона за движението, но и да се вижда, че се прилагат. Станахме свидетели на катастрофи с жертви, в които виновните шофьори бяха именно такива с огромен брой нарушения. Време е за промяна!

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя? (РЕПОРТАЖ)

Войната по пътищата е война срещу нас самите (Коментарът на “Господарите”)

В Деня без жертви на пътя се питаме: Докога така, скъпи приятели (Коментарът на “Господарите”)

Отново на шофьорски изпит ако останем без точки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции