<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още един прот...

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя? (РЕПОРТАЖ)

07 Юли 2022
0 14329

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя?

Преди дни две млади жени загубиха живота си след като поредният вярващ, че винаги ще му се размине, джигит реши да не си спести коктейла наркотици преди да се качи зад волана. Същият взе и решение да избяга от мястото на инцидента, а ден по-късно беше арестуван в неадекватно състояние. Случилото се провокира стотици хора да излязат на протест с искане за по-строги наказания за рецидивистите на пътя. Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт бяха на място и събраха позициите на част от протестиращите. Чуйте ги в материала!

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя? (РЕПОРТАЖ)
Поредна катастрофа, причинена от рецидивист

Преди две години на Великден журналистът Милен Цветков беше убит на същия булевард. Убиецът му получи присъда 9 години затвор, които скоро ще приключат за добро поведение.

Всеки месец се случват поне по няколко сходни катастрофи. А виновните се разминават с условна или дори без присъда.
561 са загиналите през 2021 година при катастрофи. Ранени са хиляди. Хиляди са и преобърнатите след инцидентите човешки съдби.

Вместо реални решения обаче, политиците отново решиха да си правят ПР със ситуацията. Кметът Фандъкова разпореди по-строг контрол.

Фандъкова поиска от СДВР завишаване на контрола за шофиране с превишена скорост

Сякаш дни по-рано същият шофьор не е бил спрян и не е установено, че шофира без книжка. От СДВР се похвалиха, че са свършили чудесна работа, залавяйки извършителя. Само да го бяха заловили преди да убие хора, а не след това. Но нали по документи работата е свършена, какво толкова?!

Кой е Георги Семерджиев?

Георги Семерджиев не просто е извършител на убийство. Задържан за наркотици и стар познайник, той носи в колата си стоп палка и син буркан, с които не е ясно как се е сдобил. Не е ясно и защо преди години е бил пуснат без обвинения след задържане за разпространение на наркотици. Не е ясно защо на мястото на инцидента е забелязан ръководителят на военната прокуратура Адалберт Живков, въпреки че катастрофите нямат общо с дейността на това обвинение.

Неясно остава и колко институции – полицаи и прокурори са си затваряли очите с години за престъпленията на този човек, който дни по-рано отново е демонстрирал уменията си по софийските улици. Който е карал с фалшив регистрационен номер, вероятно подхвърлен от същите служители, дали му и палката, и значката, и бурканите. Същите служители, които са го пускали след проверка и установяване на наркотици в кръвта му и така се стига до това, че има отнети 89 контролни точки от общо 39 съществуващи по закон.

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя? (РЕПОРТАЖ)
Коментарът на “Господарите”

При всеки такъв случай се чудим какво казва служителят на КАТ, който е пуснал опасният шофьор да кара по улиците на София на децата си, чиято възраст едва ли е различна от тази на жертвите? А какво си казва, когато се чуди ще се приберат ли близките му невредими и днес?

Можеше ли двете момичета да са още живи, ако институциите работеха, вместо да покровителстват определени индивиди?

Кога няма да се качваме зад волана пияни или дрогирани? A полицаят няма да ни пуска срещу кафе от 50 лева?

Кога общината няма да се сеща, че трябва строг контрол само ден след инцидент и ще забравя два по-късно? A ние няма да забравяме, че сме настоявали за по-строги наказания за рецидивистите, докато се стигне до обсъждането на тези наказания?

Тези въпроси вероятно си задавате и вие. Ние обаче ще настояваме да получим отговори на тях и най-вече – да няма повече поводи да ги задаваме.

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Николова

    08 Юли 2022

    И как рецивистът има право да откаже да даде проба за алкохол и наркотици , а служителите на реда нямат право да я направят даже и на сила ? Какъв закон е това?

Покажи всички Скрий

Реакции