<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=231090" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Краят на една...

МВР проверява защо Демерджиев си е самоназначил охрана през 2023 г.

28 Юни 2024
0 91

МВР проверява защо Демерджиев си е самоназначил охрана през 2023 г. Калин Стоянов е назначил вътрешна проверка по случая. За проверката на предшественика му съобщи самият той пред журналисти в парламента.

Иван Демерджиев беше вътрешен министър в двата служебни кабинета на Гълъб Донев. В периода от 1 август 2022 г. до 6 юни 2023 г.

Вътрешният министът уточни, че МВР се е самосезирало след медийни публикации, в които се посочва, че от 3 февруари 2023г. Иван Демерджиев е бил охраняван от служители в Главна дирекция “Жандармерия, специализирани операции и борба с тероризма”.

МВР проверява защо Демерджиев си е самоназначил охрана през 2023 г.
Снимка: Владимир Шоков/БТА (ЛФ)

Бивш шеф на КАТ-София обвини Демерджиев, че е назначавал некомпетентни хора (видео)

“Става въпрос за около 20 човека, които на сменен режим в автомобил са се движили по четирима човека в екип. Това нещо е коствало в рамките на около 40 дни около 20 хил. лева. След медийна публикация изведнъж тази охрана изчезна. Аз все пак бях директор на ГДБОП и виждах как тези хора го съпровождат дори до кабинета в министерството”, посочи Стоянов.

Заради медийна публикация тогава е имало назначена проверка от инспектората на Министерския съвет към онзи момент. От нея се разбира, че Демерджиев е имал охрана, която да го съпровожда при срещите му с граждани и полицейски служители от съответните областни дирекции. Това сподели, че е научил Стоянов и допълни, че никъде не са посочени мотиви за самоназначаването на охрана.

Бившият вътрешен министър Демерджиев изпрати позиция до медиите, в която казва следното:

“Както предположих, натиснаха бутона на Калин Стоянов и той като послушен изпълнител “огласи” (може би за трети път) каква охрана съм ползвал далеч назад във времето. В тази връзка припомням, че бях определен като застрашено лице и от съответната комисия с представители на ДАНС и НСО заради заплаха за живота ми. Аз самият никога не съм си назначавал охрана”, категоричен е той.

Демерджиев: Слава богу не съм участник във филма на Гешев (видео)

МВР проверява защо Демерджиев си е самоназначил охрана през 2023 г.
Снимка: Христо Стефанов/БТА (ЕК)

Демерджиев посочва още, че е добре Калин Стоянов да изясни “кой и защо назначи охрана на всичките му ментори от сглобката и как и кога е преценено да се засили част от същата?”

“Добре е да изясни как две години като шеф на ГДБОП, а впоследствие и министър, не разбра как Брендо е влезнал в страната и къде се укрива?! Да разкаже и как “изпусна” Пепи Еврото в лично водената от него операция по задържането му. А не да демонстрира слаби нерви през изпълнение на планираните от менторите му поръчки за дискредитиране на хората, които не са част от техния отбор и имат смелостта да им се противопоставят, говорейки истината!”, допълни Демерджиев.

Интересно ще е да разбрем защо тези двамата си “вадят кирливите ризи”…

МВР проверява защо Демерджиев си е самоназначил охрана през 2023 г.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции