<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Справка в интернет е уличила лекарите от Пловдив в източване на Здравната каса (видео)

11 Юли 2024
0 152

Справка в интернет е уличила лекарите от Пловдив в източване на Здравната каса. Към настоящия момент обвинението е за 31 човека, разказва NOVA.

Прокуратурата обвини двама лекари за източване на Здравната каса

Припомняме, че двама лекари от Пловдив попаднаха в ареста за източване на пари от Здравната каса. Единият е управител на медицински център и е на 55 години, а другият – на 54. Обвинението срещу тях е за извършена документна измама.

„Районната прокуратура наблюдава досъдебното производство. И двамата лекари са задържани за 24 часа”, каза обвинителят Димитър Костов.

По думите му жена подава сигнал до прокуратурата, след като прави справка в интернет за това какви процедури са ѝ правени през годината. Тя открива, че по документация е ходила на физиотерапия, но в действителност това не е така. „Към настоящия момент обвинението е за 31 пациенти. Единият задържан е общопрактикуващ лекар – той насочва с направления хора към медицински център за физиотерапия”, каза Костов.

Според комисар Георги Боюклиев, началник на отдел “Икономическа полиция” към ОД на МВР-Пловдив, лекарите са издали около 1000 направления, които тепърва ще бъдат разследвани. Още днес прокуратурата ще поиска постоянното задържане на двамата медици.

Справка в интернет е уличила лекарите от Пловдив в източване на Здравната каса (видео)

Коментарът на “Господарите”

Източването на здравната каса продължава да си върви, защото никой не взима конкретни мерки. Все пак това е златното кранче за всеки себеуважаващ се лекар със съмнителен морал. През годините сме ви показвали десетки такива случаи, кой от кой по-нагъл. 

Задържаха психиатърка, източила половин милион лева от Здравната каса

Здравната каса погна болницата, в която разкрихме съмнителна операция (РЕПОРТАЖ)

Агресия към екипа ни в болница със съмнения за злоупотреби (РЕПОРТАЖ)

Ново източване на Здравната каса- лекари от болницата в Русе приемат, лекуват и изписват пациенти докато са в чужбина

Отново фиктивна операция – този път в Бургас (видео)

Новият министър на здравеопазването няма коментар, но обеща проверка на източването на Здравната каса в бургаската болница

Нов корупциоен скандал разтресе болница “Лозенец” (видео)

Един от най-бруталните е за изграден фиктивен медицински център с мрежа от филиали в цялата страна, който източва средства за хора с увреждания.

Разкриха подробности за схемата, по която лекари са източвали Здравната каса (видео)

В същото време държавата проявява мижав интерес в тази посока, а проверки идват чак след сигнали на усъмнили се пациенти. И да не забравяме, че това е за сметка на всички ни като данъкоплатци и осигурени лица.

Проверете статуса си и направените ви интервенции в Националната здравноинформационна система и сигнализирайте при съмнения за злоупотреби! За съжаление, това е единственият начин те да бъдат спрени.

Справка в интернет е уличила лекарите от Пловдив в източване на Здравната каса

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции